Društvo

U “Divljani” trenutno 140 migranata

U prihvatnom centru u Divljani nalazi se 140 migranta uglavnom porodice sa decom iz Iraka, Irana, Avganistana i Sirije.

Deca čine trećinu od ukupnog broja, rekao je prilikom obilaska ovog centra kraj Bele Palanke, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Todorović.

„Uslovi za boravak migranta u Divljani su dobri, prostorije su tople i uveren sam da svi migranti koji budu ovde privmreo smešteni da će nas pamtiti po dobru“, dodao je Todorović.

Smeštajni kapaciteti u „Divljani“ je 220 ležajeva, a brigu o smeštaju i ishrani migranta u narednih godinu dana vodiće republički Komeserijat za izbeglice i migracije.

Podsetimo, prvi migranti u „Divljanu“ sitgli 31. decembra zahvaljujući ugovoru koji je Grad Niš potpisao, po preporuci Vlade Srbije, sa Komeserijatom potpisao ugovor o ustupanju kapaciteta Divljane za smeštaj migranta.

Dodatna pomoć EU za izbeglice u prihvatnim centrima u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin je nedavno izjavio da će Vlada Srbije nastaviti da zbrinjava sve migrante koji se nalaze na njenoj teritoriji.

„Svakom čoveku koje je zatražio azil, pa čak i onima koji u ovim teškim vremenima, zimskim uslovima, nisu zatražili azil, biće omogućeno da bude smešteni u naše prihvatne centre, da dobiju medicinsku i pravnu zaštitu, kao i sve što im je potrebno za normalno funkcionisanje i život“, rekao je Vulin prilikom posete Centra za smeštaj tražilaca azila u Krnjači sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom.

Stilijandis je tada pohvalio Vladu Srbije i najavio da će Evropska unija pružiti dodatnu pomoć vrednu četiri miliona evra za ishranu izbeglica u prihvatnim centrima u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com