Servisne

U celoj Srbiji obilne padavine i olujni vetar

U Srbiji će u nedelju biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će biti intenzivni uveče i tokom noći u Banatu i Braničevskom okrugu, a na planinama sneg.

Vetar umeren i jak, a na severu i zapadu i sa udarima olujne jačine, severozapadni i zapadni, dok će samo još ujutru i pre podne u Banatu i istočnoj Srbiji duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura od sedam stepeni do 11, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Večeras i u toku noći ka nedelji i u nedelju na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 milimetra po metru kvadratnom za samo 24 časa, a na području Banata i Braničevskog okruga i preko 40 milimetra.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 15. septembar 2024. godine: Relativno nepovoljne biometeorološke prilike izazvaće sutra uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i respiratornim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog temperature vazduha znatno ispod proseka za ovaj period godine.

U Srbiji u sledećih sedam dana oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom. Dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo sa sunčanim periodima i postepeno toplije, ali povremeno i sa uslovima za pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska na širem području grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com