Zdravlje

U aprilu se otvara dečije onkološko odeljenje, novac obezbedila država

Ministarstvo zdravlja uplatiće oko 10 miliona dinara za završne radove kako bi novo hemato-onkološko odeljenje na Dečijoj klinici u Nišu što pre bilo otvoreno, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je rekao da će novac narednih dana biti uplaćen, kako bi dečija onkologija već krajem aprila počela sa radom.

„Preostaje da se sprovede procedura koja je neophodna da bi objekat bio gotov i da se u njemu nađu deca kojima je pomoć potrebna da se leče. Hoćemo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj udeo u tome“, istakao je  Lončar.

Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore prvi pacijenti biće primljeni već u aprilu.

„Radujemo se jako tom danu. Zahvaljujem donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove pomoći će i Ministartsvo zdravlja“, rekla je Jolanda.

Ona dodaje da će to biti prva bolnica u regionu po evropskim i svetskim standardima i po meri deteta.

„Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer od samih uslova lečenja zavisi i izlečenje“, kazala je ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com