DruštvoEkonomija

Turski privrednik koji živi u Aleksincu donirao Gradu 150.000 maski

Fevzi Šilik, turski privrednik koji već nekoliko godina živi u Aleksincu ali posluje i u Nišu donirao je Gradu 150.000 maski, a susret sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski iskoristio je i za dogovor o daljoj saradnji Niša sa investitorima iz Turske budući da je Šilik potpredsednik i Udruženja srpko-turskih privrednika u Srbiji.

Gradonačelnica Niša je, zahvaljujući se na donaciji, istakla da je deo doniranih maski namenjen zaposlenima u gradskim upravama, a dve trećine će biti prosleđene zdravstvenim ustanovama budući da su maske zdravstvenim radnicima u ovom trenutku preko potrebne jer pandemija ne jenjava.

„U ovoj situaciji maske su najpotrebnije jer je trenutno situacija takva da moramo da pomognemo jedni drugima. Broj zaraženih raste i svi moramo da se zaštitimo. Pre neki dan smo donirali maske i opštini Aleksinac. Ovo nije kraj mojim donacijama jer je sada vreme da se solidarišemo i da se pomažemo. Uvek sam spreman da pomognem jer ja u Srbiji živim i prihvaćen sam kao građanin Srbije. Da uspem u svom poslu puno mi je pomogla i država zato se zahvaljujem i predsedniku Aleksandru Vučiću“, kazao je Fevzi Šilik naglašavajući da turski investitori u Srbiji zapošljavaju preko 10.000 radnika.

foto: V.P.

U Nišu je vlasnik Nišauta, a u Aleksincu je vlasnik Hotela „Bosfor“. Posao je proširio i na Jagodnu a uputio je poziv i novim investitorima da pokrenu svoje poslove u Nišu.

„Niš je raskrsnica koja spaja mnoge zemlje i zbog toga je povoljna za invetstitore, posebno iz Turske koja nam je iz ovog dela Srbije mnogo bliža“, kazao je Fevzi Šilik.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se zahvalila na donaciji koja je u ovom trenutku, kada broj pacijenata sa kovidom raste, jako značajna.

foto: V.P.

„Dobili smo 150.000 maski i zahvaljujem se na tome. Maske ćemo proslediti zdravstvenim ustanovama. Deo donacije zadržaćemo za gradske uprave i odbornike koji će sutra imati skupštinu, a dve trećine idu zdravstvenim ustanovama koje su od 1. januara republičke ali su to ustanove koje zapošljavaju veliki broj radnika koji brinu o ljudima iz Niša“, istakla je Dragana Sotirovski.

Ona dodala da je sa Fevzi Šilikom razgovarala i o novim investitorima iz Turske koji bi mogli da pokrenu svoje poslove u Nišu, a zahvaljujući upravo njemu i Udruženju srpko-turskih privrednika u Nišu posluje i turska kompanija Aster.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com