Ekonomija

„Tržnici“ pomoć grada od 25 miliona dinara

Veće grada Niša odobrilo je isplatu 25 miliona dinara iz budžeta grada za povećanje osnovnog kapitala JKP „Tržnica“.

Direktor „Tržnice“ Goran Đorđević je rekao da je to preduzeće tražilo od grada pomenuti iznos kako bi osiguralo tekuću likvidnost, ali i da bi odredjeni iznos investiralo u nabavku novih tezgi i renoviranje lokala.

Đorđević je rekao da „Tržnica“ otežano posluje zato što ima više zaposlenih od optimalnog broja.

„Tržnica sada ima 195 zaposlenih, tako da učešće bruto zarade u ukupnim rashodima iznosi 72 odsto. Svetski trendovi u ekonomiji kažu da ukoliko 72 procenta izdvajate za zarade to je onda potpuno neekonomično preduzeće. Da bi „Tržnica“ mogla da posluje dobro, stabilno i da ima para za investicije, učešće zarade u ukupnim rashodima trebalo bi da iznosi 40 odsto“, izjavio je Đorđević.

On je rekao da je „Tržnica“ 90-tih godina imala 86 radnika, a na kraju 2012. godine 220 radnika.

„Razmatramo smanjenje broja radnika, s tim što je „Tržnica“ dosta „staro“ preduzeće i očekujemo da veliki broj radnika ide u penziju“, naglasio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, sa sadašnjim brojem zaposlenih „Tržnica“ nije u mogućnosti da izmiruje tekuće obaveze i i obaveze iz ranijih perioda, pa je zbog toga prinuđena da dugove plaća na 12 i 24 mesečnih rata.

„Na kraju 2017. godine zatekli smo dug od 15 miliona dinara prema Elektrodistribuciji. Potpisali smo protokol o otplati duga na 24 rate i sada redovno izmirujemo te rate. Vratili smo do sada već 7,5 miliona dinara, a u toku godine vratićemo još 7,5 miliona dinara. Medjutim, očekujemo i presudu po tužbi „Ogrevinvesta“ i OTC-a. Po njihovoj tužbi prošle godine smo platili devet miliona dinara, a ove godine očekujem da ćemo morati da platimo 15 miliona dinara“, izjavio je Djordjević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com