Društvo

Trubači sviraju za zatvorenike u Nišu

Za zatvorenike niškog Kazneno-popravnog zavoda biće organizovan koncert trubača „Orkestar Dejana Jevđića“. Koncert se održava u utorak, 29. novmebra od 15 sati.

Trubački orkestar Dejana Jevđića
Trubački orkestar Dejana Jevđića

Duvački orkestar, poznat po brojnim nastupima u našoj zemlji i inostranstva, dobitnik je nagrade „Zlatne trube“ u Guči 2011, 2012. I 2013. godine.

Takođe je proglašen za najbolji orkestar pre dve godine i ponosni je nosilac titule „Majstorsko pismo“ u 2014-oj.

U saradnji sa KPZ Niš ovog puta nastupaće pred niškim zatvorenicima.

Ovo nije prvi put da u niškom zatvvoru osuđenici imaju priliku da prisustvuju koncertu.

U avgustu ove godine u dvorištu zatvora već su nastupali bluzeri sa Nišvila, kada je 750 zatvorenika slušalo muziku „Benny Brickmann benda“, bugarskog sastava „Poduene blues band“ i „Maskil-a“, koji čine trojica zatvorenika.

Koncert u KPZ Niš, avgust 2016.
Koncert u KPZ Niš, avgust 2016.

Upravnik KPZ-a Niš, Aleksandar Grbović je tada i najavio da će biti još koncerata za osuđenike koji kaznu izdržavaju iza rešetaka niškog zatvora.

To je naš način da pokažemo javnosti da se u niškom zatvoru živi normalno i da se odnosi mogu urediti i bez upotrebe sile. Ujedno, naša je želja da nagradimo zatvorenike za dobro vladanje i rezultate koje postižu u našim proizvodnim pogonima“, izjavio je Grbović.

Podsetimo, koncertu je u avgustu prisustvovao veliki broj medija, a događaj je protekao bez incidenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button