Sport

Trojica plivača PK „Sveti Nikola“ doneli iz Skoplja čak 13 medalja

Trojica takmičara PK „Sveti Nikola“ iz Niša, sa međunarodnog plivačkog mitinga II Delfin sprint, koji je održan minulog vikenda u Skoplju, vratili su se okićeni sa čak 13 medalja, od toga 8 zlatnih, dve srebrne i tri bronzane.

Bogdan Mitić osvojio je tri zlatne medalje u disciplinama 50m delfin, kraul i prsno. Bogdan je proglašen i za najboljeg plivača u svojoj kategoriji, čime je, kako ističu iz niškog kluba, još jednom potvrdio da nema konkurenciju u regionu u svom uzrastu.

Uroš Stojić osvojio je dve zlatne medalje u disciplini 100m prsnim stilom u kategoriji 11 i 12 godina, kao i u apsolutnoj konkurenciji. U disciplini 50m prsnim stilom osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji, dok je u apsolutnoj konkurenciji zauzeo drugo mesto. U disciplini 200m mešovito Uroš je u apsolutnoj konkurenciji zauzeo teće mesto, dok je u svojoj kategoriji osvojio još jednu zlatnu medalju.

Petar Mitić drastično je popravio svoje lične rekorde u disciplinama 50m, 100m i 200m kraul, ponosno ističu iz PK „Sveti Nikola“. U disciplini 200m kraul sa vremenom 2:16.84 osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji, dok je u apsolutnoj konkurenciji zauzeo drugo mesto. U disciplini 100m kraul sa vremenom 1:02.64 u svojoj kategoriji zauzeo je drugo mesto, dok je u disciplini 50m kraul osvojio bronzanu medalju.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close