Društvo

Trogodišnjoj Petri Vještici iz Niša potreban novac za lečenje tumora

Do Petrinog drugog rođendana, roditelji su je gledali kako raste i razvija se u pametnu, naprednu, prelepu i zdravu devojčicu. Oko drugog rođendana krenuli su prvi simptomi – mučnina i povraćanje u jutarnjim časovima. Posle mesec dana, nakon urađene magnetne rezonance, uspostavljena je dijagnoza tumora na mozgu.

Tumor je rastao u četvrtoj moždanoj komori, koja je inače šuplja, i nije davao simptome do momenta kada se raširio van nje.

Petra je operisana oktobra 2017. godine, a trenutno je na hemioterapiji. Na žalost, operacijom nije izvučeno 20% tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano „čvor života“ gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije.

Nakon hemioterapije planirano je da se Petrino lečenje nastavi u Nemačkoj, za šta porodica nema dovoljno novčanih sredstava i ovim putem obraća se humanim ljudima dobre volje kako bi Petri dali šansu za život.

Petra je vesela devojčica koja voli život, voli sve. Sve grli i ljubi i kaže „jojim“! Osim opale kosice kada biste je pogledali nikada ne biste pretpostavili šta se nalazi u njenoj glavi. Voli crtani film Patrolne šape, a njen idol je njen stariji brat Sava. Pomozimo ovoj porodici da sunce njihovog neba sija još dugo! poručuju iz fondacije Budi human, koja se priključila kako bi pomoć za Petru pristigla što pre.

Svi koji žele i mogu da pomognu da Petra ode na operaciju treba da pošalju SMS 472 i pošalju ga na broj 3030kao i putem linka e-doniraj.

Novac za njeno lečenje može se uplatiti putem sledećih računa:

Dinarski: 160-496165-46

Devizni: 00-540-0002586.3

IBAN broj: RS35160005400002586311

BUDIMO HUMANI !

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com