Hronika

Tri i po godine zatvora za krađu POLA MILIONA EVRA

M.K star tridesettri godine, bankar iz Niša, osuđen je na tri i po godine zatvora jer je neovlašćeno s računa klijenata prisvojio tačno 535.105 evra.

On je istom prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu osuđen i za to što se neovlašćeno poslužio novcem koji mu je bio poveren u banci, u iznosu od 268.575 evra.

M.K. je proglašen krivim jer je od avgusta 2010. do januara 2013. počinio produženo krivično delo “zloupotreba položaja odgovornog lica u sticaju sa produženim krivičnim delom posluga”.

Presudom je, osim zatvorske kazne od tri i po godine, obavezan i da banci u kojoj je radio, vrati novac u dinarskoj protivvrednosti od 56,98 miliona dinara.

Osuđeni je novac podizao radeći kao referent,  tako što je koristio svoju šifru za pristup operativnom sistemu banke i bez pisanog zahteva stranke za razročenje sredstava sačinjavao devizne naloge za isplatu u koje je unosio neistinite podatke da je sam vlasnik deviznog štednog računa. Zahteve je potpisivao  falsifikovanjem potpisa klijenata. Novac dobijen na ovaj način trošio je za život, ali i za klađenje na internetu.

Izvor: Blic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com