Sport

Tri medalje za niške streličare u Kragujevcu

Na održanom Đurđevdanskom kupu u Kragujevcu, pet takmičara iz streličarskog  klub “Niš” osvojili su tri medalje.

U konkurenciji seniora, olimpijski luk nastupili su Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. U kvalifikacionom delu su Mihajlo i Marko završili na 4. i 5. mestu u konkurenciji od 20 takmičara.

“Eliminacioni deo je bio takav da su se na žalost Mihajlo i Marko sreli u četvrtfinalu gde je Mihajlo bio bolji i prošao dalje u borbu za medalje dok je Marko završio na 8. Mestu u finalnom poretku. Mihajlo je nastavio sa pobedama i na kraju osvojio zlatnu medalju u meču protiv Jevtić Dragiše iz SK Pančevo”, kažu iz SK Niš.

U konkurenciji seniorki, olimpijski luk, Nataša Mitić je u kvalifikacijama bila treća u konkurenciji osam takmičarki.  U konkurenciji mešovitih ekipa, dvojac koji su činili Nataša i Mihajlo je zauzeo drugo mesto iza SK Velos iz Novog Sada, a ispred SK Pančevo.

U konkurenciji goli luk seniori, nastupili su Veljko Petrović koji je osvojio srebro i Dragoljub Majović koji je kući poneo bronzu.

“Rezultati su bili na kraju zadovoljavajući, iako je moglo biti i dosta bolje. Sezona na otvorenom je tek počela i naši takmičari savezne turnire koriste za sticanje veoma bitnog iskustva za međunarodne nastupe na Centralno-evropskom kupu”, ističu.

Za dve nedelje klub iz Niša će po tradiciji ugostiti streličare iz čitave Srbije i regiona, na našem letnjem kupu “Sveti Car Konstantina” koji će ove godine biti  održan na fudbalskom stadionu u Brzom Brodu, 29. maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com