Promo vestiZdravlje

Tretiranje tumora preciznim zracima – nova nada za pacijente sa karcinomom

Lečenje radioterapijom omogućava da se tumor tretira preciznim zracima koji ne oštećuju okolno, zdravo tkivo. Rez ne postoji, te tako zahvat ne iziskuje anesteziju, a ni boravak u bolnici. „Gama nož“, „Sajber nož“, aparat „Truebeam“ postoje u bolnicama zdravstvene strukture „Acibadem“ u Istanbulu, i nada su za pacijete koji ne smeju da budu podvrgnuti klasičnoj hirugiji i radioterapiji, ili bi im ona donela niz neželjenih efekata. Ovi načini lečenja predstavljeni su pred više od 200 lekara iz Srbije, na simpozijumu koji drugu godinu za redom organizuje Acibadem u Nišu.

Acibadem je najpriznatiji privatni zdravstveni sistem u Turskoj, koji svojim pacijentima omogućava da, kombinovanjem različitih postupaka u radioterapiji, uklone karcinom bez hirurških zahvata.

Kada je reč o lečenju karcinoma prostate, kao najefikasniji, ističe se Galium generator. Za lečenje ovog karcinoma, koji je jedno od najčešćih oboljenja kod muškaraca, molekuli koje proizvodi ovaj aparat na tkivo deluju ciljano.

Prof. dr Erkan Vardareli

Galium generatorom mogu biti tretirani svi delovi tela. Ipak, što je manje metastaza u telu  – šanse za uspešnost tretmana su veće“, objašnjava prof. dr Erkan Vardareli, lekar zdravstvenog sistema Acibadem.

Bolovi, kojima su pacijenti izloženi zbog metastaza, utiču na njihov kvaitet života, podsećaju iz bolnice. Terapija „Galium generatorom“ deluje i na bol koji pacijenti osećaju i tako se ublažavaju bolne metastaze, objašnjava dr Vardareli.

Radioterapija  je u svetu dostigla izuzetan visok nivo,  Turska je jedna od zemalja koja prednjači u tome, a zdravstveni sistem Acibadem jedan je od vodećih kada je radiohirurgija u pitanju. Njihov Sajber nož, Gama nož  i Trubeam  su specijalizovani aparati koji leče najrazličitije tumore – od onih malih do velikih, od tumora kostiju do karcinoma koji se nalaze u mozgu.

prof. dr Šenguz Merić

Sajber nož specifičan je po tome što je izuzetno precizan, što znači da je zdravo tkivo potpuno zaštićeno od neželjenih efekata. Njime se može tretirati celo telo – pluća, jetra“, navodi  dr Šenguz Merić, lekar ovog zdravsrtvenog sistema u Istanbulu.

Lečenje Gama nožem jedno je od najusavršenijih načina tretiranja tumora mozga, čak i onih velikih koji se nalaze u rizičnim regijama, dok je Trubeam tehnologija karakteristična po samom trajanju tretmana.

Jedna od ključnih razlika između ovih načina lečenja je i to koliko oni zapravo traju. Kada je reč o Truebeam tehnologiji, jedinstvena je i po tome što jedna sesija traje desetak minuta“, objašnjava on.

Konsultacije sa najboljim lekarima iz  „Acibadem“-ovih bolnica su na raspolaganju Nišlijama, potpuno besplatno. Sve što je potrebno je da potpunu medicinsku dokumentaciju odnesu u njihovo predstavništvo, koje se nalazi u Ulici Dragiše Cvetkovića broj 30.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com