Društvo

TRENING ZA MLADE. Projekat jačanja kapaciteta Srbije za učešće u regionalnoj politici Evropske unije

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug i Regionalnom razvojnom agencijom Srem započela je implementaciju projekta  “Jačanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih na regionalnom nivou u domenu kohezione politike EU”. U okviru tog projekta, u Nišu će biti održan dvodnevni trening za mlade i lokalne aktere 24. i 25. januara u hotelu Tami.

Prema najavama organizatora, trening je namenjen mladima iz tog regiona i predstavnicima lokalnih samouprava, odnosno onima koji se već bave projektima i fondovima, onima koji imaju ambicije i ideje, inicijativu za promenu u svojoj zajednici, onima koji su zainteresovani da nauče kako da se priključe svetu projekata i fondova, koji bi da nauče kako se kreira, kako se aplicira, koje nam šanse i mogućnosti daje EU, šta nam je već danas dostupno, a šta nas čeka u budućnosti kada postanemo punopravni članovi Evropske Unije.

Predstavnicima lokalih samouprava i opština i mladima Niškog regiona će biti predstavljene teme i izazovi kohezione politike EU i načini kako da se kao zemlja kandidat za članstvo pripremimo da na najbolji način iskoristimo ove razvojne fondove za unapređenje kvaliteta života, privredni i ekonomski razvoj, razvoj infrastrukture, obrazovanja.

“Na treningu će polaznici biti u prilici da steknu nova znanja ali i čuju dobre primere prakse drugih zemalja EU, te da u razgovoru sa predavačima razreše svoje dileme i nepoznanice u vezi sa procesima EU integracija”, ističu.

Trening se realizuje u okviru projekta JAČANJE КAPACITETA LOКALNIH AКTERA I MLADIH NA REGIONALNOM NIVOU U DOMENU КOHEZIONE POLITIКE EU koji se sprovodi u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji”, koji implementira GIZ i ima za cilj razvoj kapaciteta lokalnih institucija i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, u domenu kohezione politike EU i jačanje svesti o značaju i mogućnostima koje proističu iz kohezione politike EU.

Otvaranju događaja biće prisutni predstavnici Ministarstva za evropske integracije i GIZ.a Trening će biti organizovan i u hibridnoj formi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com