Sport

Treća sreća za Binga i “OKK Konstantin”; Niški tim predstavio svoj kadar i ambicije

Košarkaški klub Konstantin predstavio je, na jučerašnjem prigodnom koktelu, svoje ambicije i očekivanja od nove sezone. Tim i rukovodstvo okupilo se u hotelu “New city” gde su brojni novinari mogli da upoznaju i mlade selekcije o čijim su uspesima pisali prethodnih dana.

Kako je administrativnom odlukom KSS-a odlučeno da će niški tim ponovo igrati u Drugoj muškoj ligi Srbije njihoe ambicije su, u skladu sa svim okolnostima, na najvišem nivou.

Prijateljima kluba, brojnim gostima i novinarima predstavili su se mladi košarkaši, predvođeni svojim trenerima Veljkom Kajganovićem, Milanom Tubićem i koordinatorom mlađih selekcija Slavišom Stošićem. Nedavno su se kadeti i juniori Konstantina plasirali u jedinstvene lige Srbije i igraće sa svojim vršnjacima iz najvećih srpskih klubova.

Na početku druženja prisutne je pozdravio potpredsednik Konstantina Uroš Parlić, koji je najpre istakao veliko zadovoljstvo rezultatima mlađih selekcija i istakao nadu da su oni vesnik uspeha i prvog tima, koji već u subotu kreće u takmičenje:

“Nažalost, naš klub je dve godine stagnirao, ali čvrsto verujem da opet krećemo uzlaznom putanjom. Imali smo najpre jednu smenu generacija koju smo malo nespretno izveli, odjednom smo ostali bez gotovo čitavog tima, pokušali smo da igramo sa mladim igračima, ali to nije išlo onako kako smo želeli. Ipak, ostali smo u istom rangu takmičenja i sada želimo da se vratimo u KLS, a posle i da konkurišemo za plasman u ABA 2 ligu. Ojačali smo na svim nivoima, a najbrže smo stigli do rezultata sa mlađim selekcijama, jer smo u kratkom roku doveli kvalitetne trenere, a sa njima je stigla i plejada mladih i talentovanih momaka. Mnogo je važno i to što smo vratili Marka Cvetkovića za trenera prvog tima, formirali smo jednu selekciju koja predstavlja spoj iskusnijih i mladih igrača i verujem da smo na dobrom putu da se vratimo tamo gde smo već bili” rekao je prvi čovek niškog kluba.

Prisutne novinare interesovalo je i to koliko je Parlić zadovoljan visinom dotacija iz gradskog budžeta i jesu li one dovoljne da se ispune klupski ciljevi:

“Imali smo adekvatnu podršku, s obzirom na rang takmičenja u kojem igramo, ali očekujem da ćemo svojim rezultatima moći da istaknemo zahtev i za dobijanje većih sredstava iz budžeta kako bismo uspeli da se vratimo u vrh srpske košarke. Mi smo se finansijski konsolidovali, nadam se da ćemo uskoro pojačati upravu nekolicinom entuzijasta koji vole košarku, jer sada imamo dosta troškova vezanih i za mlađe selekcije, koje će se takmičiti sa najboljima u Srbiji, a mi ćemo morati to da ispratimo.” rekao je Parlić na svečanosti povodom početka sezone.

Parlić je na današnjem skupu izneo i nadu da će Konstantin uskoro prodavati i godišnje propusnice. Dodaje da je to više simboličan gest i namenjena je ljudima koji bi želeli da pomognu klub.

Trener Marko Cvetković, košarkaškoj javnosti poznat kao Bingo koji se ovog leta treći put našao na klupi Konstantina, izneo je nadu da će se o niškom klubu ponovo govoriti samo u lepom kontekstu, ali je po prirodi oprezan u iznošenju aspiracija:

Dao Bog da bude treća sreća! Sve ovo što se dešavalo ovog leta i u predsezoni, kao i uspesi mlađih selekcija, daje neku nadu da ćemo postati klub kakav bi trebalo da budemo. I mi smo se trudili da se, u postojećim uslovima, što bolje pripremimo za sezonu. Sad, nije baš sve idealno, jer u ovom trenutku još nismo završili sve formalnosti oko registracije Aleksandra Ilića, pa ćemo, maltene, tek pred samu utakmicu znati hoćemo li moći da računamo na njega u Kraljevu, a Vladimira Đorđevića moći ćemo da koristimo tek od drugog kola. Nemanja Gudžić i Marko Popović su propustili čitav pripremni period, tek pre nekoliko dana su počeli da treniraju i još nisu spremni da igraju, a njihova uloga u rotaciji je i te kako značajna. Dakle, ima nekih problema, ali šta je-tu je, daćemo sve od sebe da krenemo onako kako želimo i da dobrim rezultatima na početku sezone podignemo samopouzdanje i ambicije u nastavku. Da li ćemo dospeti u šansu da se plasiramo u viši rang, u ovom trenutku je teško predvideti, ali sigurno je da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, a tek posle par mečeva ćemo moći da spoznamo i svoje i kvalitete rivala. Na nama je da dobro treniramo i da svakom protivniku pristupimo maksimalno ozbiljno, jer liga je izjednačena i u mnogim mečevima nijanse će odlučivati, a mi moramo sve da učinimo da one prevagnu na našu stranu” rekao je Cvetković uoči početka sezone.

Konstantin će na startu drugoligaškog takmičenja, u subotu gostovati Slogi u Kraljevu, a juniori i kadeti svoja takmičenja u jedinstvenim ligama Srbije počinju u drugoj polovini oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com