Merošina

Tradicionalno, prijem i pokloni za regrute

Petoro regruta iz naše opštine dobilo je redovni uput na dobrovoljno služenje vojnog roka. Za regrute koji će redovnu obuku započeti u Leskovcu, priređen je prijem u kabinetu predsednika Opštine i uručeni prigodni pokloni, dar opštine Merošina.

Regrute je primio predsednik opštine Merošina Saša Jovanović. Njih četvorica primili su danas poklone, koje je za njih obezbedila lokalna samouprava, a petom regrutu poklon i poziv biće uručeni u toku nedelje.

Biti vojnik je u ovim krajevima od davnina bila velika čast i ponos, a ja sam danas jako ponosan na ove mladiće koji u najboljem svetlu reprezentuju našu opštinu, takođe bih istakao da je naša opština među vodećim u nišavskom okrugu, procentualno u odnosu na broj stanovnika, po broju regruta i taj trend se nastavlja“-rekao je Jovanović.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka od marta, upućeni su Mikić Danijel iz Baličevca, Petrović Nemanja iz Biljega, Stanković Nikola iz Azbresnice i Blagojević Nikola iz iz Donje Rasovače.

Regrute su pored predsednika opštine Merošina pozdravili i pukovnik Nenad Marković, načelnik regionalnog centra CMO Niš i potpukovnik Saša Cvetanović načelnik CMO za lokalnu samoupravu Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com