Sport

Topličanin nenadmašan na gimnastičkom jugu

Drugo kolo Gimnastčke pionirske lige jugoistočne Srbije, održano u Nišu, potvrdilo je nenadmašnost prokupačkog Topličanina na gimnastičkom jugu. Od ukupno devet zlatnih medalja u različitim uzrasnim i kvalitativnim kategorijama, Prokupčani su osvojili četiri. Gimnastičarima Niša pripale su tri, a takmičarima iz Pirota i Vlasotinca po jedna.

Topličanin je bio dominantan u najznačajnijoj takmičarskoj kategoriji (A-selekcija), gde su pobede odneli Uroš Đorđević (do 8 godina), Nikola Mitić (10) i Uroš Grujić (14). O premoći Prokupčana govori i činjenica da su u te tri kategorije njima pripala i druga mesta (Hristijan Marković, Vasilije Đinđić i Andrija Babić), čime je ponovljen rezultat iz prvog kola, odžanog maja meseca u Kostolcu.

Čast Nišlija spasli su Nemanja Marjanović i Jovan Janković, zauzevši prva dva mesta u uzrastu do 12 godina. Draž tog uspeha bila bi potpunija da je nastupio najavljeni Prokupčanin Teodor Stanković, kojeg je maja meseca Marjanović pobedio u Kostolcu posle velike borbe.

Zlatne medalje u B-selekciji (takmičari koji su prekoračili uzrast predviđen za A-selekciju) dobili su Bogdan Stanković (12) i Petar Pekić (14) iz Niša. U C-selekciji (predtakmičari), zlatom su se okitili Strahinja Miljković (8) iz Topličanina, Janko Živković (10) iz pirotskog Sokola 2011. i Aleksandar Živković (14) iz vlasotinačkog Pokreta.

Ekipne pobede u konkurenciji najmlađih ostvarili su Topličanin (8) i Niš (10), a u C-selekciji pirotski Soko 2011.

“Bila je ovo odlična provera pred drugo kolo Pionirske lige Srbije, koje će se održati iduće subote (05.11), takođe u Nišu. Tada će se odlučivati o plasmanu u republičko finale, ali za nas će biti posebno interesantan duel dvojice najboljih mladih vežbača sa juga i severa Srbije – kadetskog vicešampiona Uroša Grujića iz Prokuplja i godinu dana starijeg šampiona Andreja Dolića iz Novog Sada. Uroš je pokazao da je u odličnoj formi, videćemo šta može Dolić”, rekao je trener Topličanina Predrag Mladenović.

Predsednik Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije, Aleksandar Dinić iz Bora, bio je zadovoljan takmičenjem održanim u Nišu:

“Okupilo se 47 mladih gimnastičara i to je dobro. Šteta je što južno od Dunava nemamo ni jednu gimnastičku salu, pa improvizujemo takmičenja bez publike. Jug Srbije mora da se bori za izgradnju svog gimnastičkog centra, ali i za to da se muška sportska gimnastika razvije u gradovima kakvi su Negotin, Zaječar, Leskovac ili Vranje”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com