Servisne

Toplana počinje sa toplim probama

JKP „Gradska toplana“ Niš će počev od četvrtka 3. oktobra započeti sa toplim probama toplotnih izvora i distributivnog sistema.

Tople radijatore sutra će imati korisnici toplana Jug, Somborska, Majakovski, Pasi poljana, Ledena stena I i II, Mokranjčeva, Prirodno matematički fakultet, Čair, Ratko Jović, Ardija, Pantelej i Knjaževačka. U petak 4. oktobra topla proba će biti obavljena u toplani Krivi vir.

Tople probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno obavlja provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih instalacija objekata.

“Ove probe imaju za cilj da se na najkvalitetniji mogući način izvrši provera celokupnog sistema i otklone svi eventualni nedostaci pred predstojeću grejnu sezonu”, saopštila je Toplana.

Tople probe će početi prema predviđenom rasporedu počev od 06.00h do postizanja potpune funkcionalnosti sistema na svakom od toplotnih izvora, sve do porasta spoljne temperature.

“Građani mogu očekivati tople radijatore navedenog dana počev od ranih jutarnjih časova. Ukoliko u prepodnevnim časovima nema isporuke toplotne energije sa toplotnog izvora ili primete curenja na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188 i 0800 200 018”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća i podsećaju da dežurne ekipe JKP „Gradska toplana“ Niš rade 24h dnevno, 365 dana u godini.

Gradska toplana neće obavljati intervencije na unutrašnjim grejnim instalacijama ukoliko stambena zajednica objekta nije potpisala ugovor o održavanju sa JKP „Gradska toplana“. U tom slučaju kvarovi se prijavljuju preduzeću sa kojim je stambena zajednica potpisala ugovor o održavanju.

JKP „Gradska toplana“ Niš svakodnevno prati prognozu vremena za naredni period, tako da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezone počne i pre 15. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com