Sport

Tomislav Sivić novi trener Radničkog

Novi šef stručnog štaba Radničkog iz Niša je Tomislav Sivić (55) i on će povesti ekipu u novu sezonu i u kvalifikacije za UEFA Ligu konferencija, saopštila je uprava kluba sa Čaira.

Sivić stiže na Čair sa ozbiljnom biografijom, koju je stvarao i na domaćem tlu i u inostranstvu. Poslednji angažman imao je u Novom Pazaru, u koji je stigao kada je taj tim bio već viđen kao onaj koji ispada iz Superlige Srbije. Uspeo je da ostvari seriju pobeda i Pazarcima sačuva superligaški status.

Sivić je nekadašnji trener Voždovca, Smedereva, Spartaka, Hajduka iz Kule, nekoliko klubova sa Farskih ostrva, te mađarskih klubova Kečkemet, Diosđer VTK, Mezekevešd Žori i Pakši.

U Mađarskoj je beležio sjajne rezultate, osvajao trofeje i vodio međunarodne utakmice. Sa Kečkemetom je 2011. godine osvojio je nacionalni Kup Mađarske, a sa Diosđerom VTK je osvojio Liga Kup Mađarske i plasirao se u finale nacionalnog Kupa 2014. godine.

Imao je i zapažene rezultate sa mlađim selekcijama Srbije. Vodio je juniore, kadete i mladu reprezentaciju Srbije. Selekciju do 21 godine je uspeo i da odvede na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com