Kultura

“TolkiNiš 2018”, prvi Festival fantastike u Nišu

Udruženje ljubitelja fantastike “Ordo Drako Niš” u saradnji sa Niškim kulturnim centrom pokreće prvi festival fantastike pod imenom “TolkiNiš 2018”, a održaće se sledeće subote i nedelje, 14. i 15. aprila u Niškom kulturnom centru.

Za Festival fantastike “TolkiNiš” rezervisana je mala i velikoj sala NKC-a, hol i klub, a program će trajati preko celog dana, poručili su organizatori.

U dva dana  biće organizovane kreativne radionice, tribine, kao i promocije knjiga koja se bave fantastikom.

Biće pokrenut i “Bazar fantastike” gde će posetioci moći da se druže sa poznatim piscima, slikarima, strip-crtačima, filmskim radnicima i kosplejerima, a u večernjim časovima  pogledaju i neki naučno – fantastični film.

Ulaz na festival je besplatan, a posetioci će, na samom ulazu, moći da doniraju knjige, igračke i stripove za decu koja se leče na Onkološkom odeljenju KC Niš.

Festival će otvoriti frontmen grupe “Orhodox Celts” Aca Seltik, nastupiće i Milan Vašalić, a posetice će pozdraviti i kostimirani junaci iz poznatih franšiza fantastike; beli hodači iz “Igre prestola” i drugi.

Prvi niški festival fantastike biće otvoren od 11 do 22 časa, oba dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com