Društvo

Teren u Duvaništu dobija novi izgled (VIDEO)

GO Medijana u saradnji sa Gradom, nastavlja uređenje međublokovskog prostora

Na inicijativu građana i stambenih zajednica, zahvaljujući Gradskoj opštini Medijana i Gradu Nišu koji finansira, nakon 33 godine, počelo je asfaltiranje već postojećeg sportskog terena u naselju Duvaništu, u ulici Ktitor.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, obišao je radove i postavljanje novog sloja asfalta na kome je u planu održavanje turnira u malom fudbalu, naredne godine, u okviru obeležavanja slave ovog niškog naselja, Sveti Vasilije Ostroški.

Foto: Niške Vesti

„Pored nedavnog oplemenjivanja i uređenja međublokovskog zelenila, obnove dečijeg mobilijara, postavljanja ogradica i rekonstrukcije klupa, Gradska opština Medijana, na tom prostoru, postavila je venjak i podzemne kontejnere u cilju očuvanju i unapređenju kvaliteta životne sredine. Ovom i sličnim akcijama, koje ova najveća niška opština sprovodi, uređuje se površina neophodna građanima za odmor i relaksaciju, a mališanima za igru. Uređen prostor i prijatan ambijent javnog prostora, jako je važan, imajući u vidu da naši sugrađani, upravo ispred i oko svojih zgrada, provode određeni deo svog vremena i druže se“, kazala je Jelena Milenković, odsek za odnose sa javnošću u GO Medijana.

Meštani naselja ističu da će nov izgled terena mnogo značiti, najviše deci koja tu provode svoje slobodno vreme.

„U Nišu od svih naselja, najviše dece ima u Duvaništu, tako da za nas ovo puno znači. Ovde je jedna grupa ljudi  počela da igra mali fudbal, uključujući i mene, što je kasnije i preraslo u turnirsko takmičenje. Kada se radovi završe, još više dece će dolaziti, što nas raduje, kazao je meštanin naselja“, kazao je Đoka Đorđević Đole.

Obnovu terena finansira Grad Niš, u nadi da će na njemu stasavati neka nova velika sportska imena, a i ako medalje izostanu, osmesi i radost sigurno neće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Postovani,
    Da li mozete , u skladu sa zakonom i Ustavnim pravom na zivot, smirujuci buku sa terena fudbalskog i mobilijara, da postavite ZASTITNU MREZU I OGRADITE TEREN PLASTICNOM MREZOM KAKO NE BI ZVONILA I STVARALA NEPODNOSLJIVU BUKU KAO I GUMENU PODLOGU ISPOD KLACKALICA DA SMANJITE BUKU KOJA UGROZAVA ZOVOTE STANARA I OSTECUJE ZDRAVLJE BEBA, STARIJIH LJUDI, BOLESNIH….itd.
    Unapred zahvalni stanari Vizantijskog bulevara 130

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com