Sport

Tekvondisti Asteriksa osvojili i Austriju

AUSTRIA OPEN 2022

Minulog vikenda Tekvondo turnir G1 održan je u Insbruku u Austriji sa preko 1000 boraca iz celog sveta u do sada najjačoj konkurenciji. Niški Asteriks je bljirao i ovog puta i vratio se kući sa srebrnim medaljama. Juniorke Iva Petrović u kategoriji 63 i Petra Tasić u kategoriji 46 kilograma bile su dominante i osvojile zapažene rezultate.

“Definitivno najbolji turnir naših juniorki do sada. Iva i Petra su pokazale koncentraciju i samopouzdanje u pravom trenutku što je i dovelo do toga da odrade sjajne mečeve i dođu do finala na jednom od najjačih turnira u Evropi”, kazao je trener TK “Asteriks”, Vladan Nikodijević koji je ponosan u ime svog kluba.

Samim ti, ovim rezultatom, Iva je zadržala drugu poziciju na svetskoj rang listi i Petra koja se jos više približava vrhu na istoj što je veoma značajno za što bolju poziciju pred Svetsko prvenstvo u avgustu.

“Posle dva sjajna meča u polufinalu sam radila sa evropskom prvakinjom, u možda najboljem svom meču do sada….Uspela sam da pobedim u poslednjim sekundama. Zaista mislim da je ovo veliki korak za moj dalji napredak”, kazala je Iva koja nije krila uzbuđenje.

Nosilac srebrne medelja, Petra Tasić imala je četiri teška meča koji broje 20 protivnika u kategoriji, dokazala je da može još više.

“Srebro moje sija bas jako i potrudiću se da i sa Svetskog Prvenstva donesem medalju, jer moj tim i ja to zaslužujemo”, ističe Petra.

Sledeća stanica jednog od najuspešnijih sportskih kolektiva u našem gradu su MULTI GAMES u Sofiji, već sutra tako da za ovu ekipu nema odmora.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com