Kultura

Teatar na raskršću odložen za mart

Drugi po redu međunarodni festival „Teatar na raskršću“, u organizaciji Narodnog pozorišta u Nišu odložen je i održaće se u svom stalnom terminu od 11. do 19. marta 2021. godine, ukoliko to epidemiološki uslovi budu dozvolili, saopštila je ova ustanova kulture.

 

“Posle dužeg promišljanja, analize svih mera i protokola država učesnica i konsultacija sa svim pozorištima i nadležnim organima, niško pozorište je prinuđeno da još jednom donese odluku o odlaganju pozorišnog festivala, iskreno se nadajući da će ova teška godina za umetnost i kulturu, uskoro biti zauvek za nama”, saopštilo je Narodno pozorište.

Narodno pozorište Niš ujedno očekuje da će uspeti da realizuje festival sa već utvrđenom selekcijom i bez većih promena, dodaju.

„Teatar na raskršću“ sa nestrpljenjem očekuje proleće i susret sa svojom festivalskom publikom, kao i dolazak gostiju i umetnika iz čitavog regiona u grad Niš”, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor Spasoje Ž. Milovanović.

Osim loše epidemiološke situacije, jedan od najbitnijih razloga odlaganja je  komplikovana procedura kroz koju bi trebalo da prodju ansambli selektovanih predstava iz drugih zemalja Bugarske, Albanije, Hrvatske, Italije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com