Sport

TAŽ DOMAĆIN ITF TURNIRA: Teniseri i teniserke iz velikog broja zemalja stižu u Niš

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 28. septembra do 4. oktobra igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2020 – međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF.

Kvalifikacioni deo turnira počinje u ponedeljak 29. septembra, dok će glavni deo turnira početi u sredu 30. septembra 2020. godine. Finale se igra u nedelju 4. oktobra.

“Turnir je prvobitno planiran da se odigra tokom proleća, ali zbog dobro poznate situacije turnir je pomeran više puta i na kraju će biti odigran, ali u skladu sa epidemiološkim merama”, poručuju domaćini turnira u Teniskoj akademiji Živković.

Ove godine se igra u nešto manjem formatu, pa će se za prvi reket turnira boriti oko 100 tenisera i teniserki, ali oni dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Austrija, Velika Britanija, Nemačka, Rusija, Bugarska, Belgija, Izrael, Turska, Amerika, Kina, Hrvatska, Italija…), najavljuju u TAŽ-u.

Ove godine će svi mečevi biti održani bez prisustva publike.

U susret turniru zapažene rezultate je postigla Emilija Zdravković (TAŽ) koja se nakon tri odigrana ITF turnira vraća u Niš i biće jedna od favoritkinja. Niška teniserka je prvo odigrala dva turnira u Mostaru, gde je stigla do drugog i trećeg mesta, a onda je osvojila dubl na Zlatiboru i bila treća u singlu.

Od ostalih rezultata Teniske akademije Živković izdvojićemo i sledeće: treće mesto teniserki na Ekipnom prvenstvu Srbije do 14 godina, Anja Stanković (TAŽ) i Nikola Jović (TAŽ) su bili najbolji na Sportskim igrama mladih i oni će predstavljati Srbiju na završnici u Sarajevu. Nikola Jović (TAŽ) je stigao i do šampionske titule u dublu na Tennis Europe turniru u Čačku za tenisere do 14 godina. Na turniru u Knjaževcu za teniserke do 16 godina Mina Milosavljević (TAŽ) je bila druga, a Sara Milosavljević (TAŽ) treća. Bili su uspešni i najmlađi, u konkurenciji do 10 godina na turniru u Nišu Danica Todorović (TAŽ) je bila prva, Aleksandra Stojanović (TAŽ) i Radovan Petrović (TAŽ) su zauzeli druga mesta, a treća mesta su pripala Lori Orlović (TAŽ) i Danici Marjanović (TAŽ), odnosno Luki Periću (TAŽ).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com