Društvo

SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA: Puštanje balona kao simbol podrške malim herojima

U znak sećanja na mališane koji su izgubili bitku za život I kao podrška onima koji se odlučno bore protiv karcinoma, 15.februara u 13h će se u nebo vinuti baloni iz 40 gradova u Srbiji.

Na svetski dan dece obolele od raka, roditelji I volonteri iz NURDOR-a podsetiće da je sve više najmlađih koji se bore sa opakom bolešću I da im je potrebna podrška svih nas.

Da oi nisu sami I ove godine pokazaće I Nišlije.

“U Nišu će glavna manifestacija odžati kao i prošle godine na platou kod Kalče. Što se tiče  muzičkiog programa  sa nama će biti Oliver Katić. Simbolično pustanje balona je u tačno u 13h”, navodi, za Niške vesti, Marija Tomić iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Svi koji žele da pomognu da deca dobiju lečenje kakvo zaslužuju moći će  15.februara da doniraju novac za nastavak gradnje novog hemato – onkološkog odeljenja Dečje interne klinike u Nišu. Prva faza odeljenja, koja podrzumeva grube radove je završena, a NURDOR sada očekuje prikupljanje novca za drugu fazu.

“50 miliona dinara je vrednost druge faze, nedostaje jos 30 miliona dinara. Nakon ove akcije očekujemo da ce se iznos koji nedostaje znacajno umanjiti.”, kažu u NURDORU.

slikezadesktop.com

Druga faza obuhvata unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, klimatizaciju, osvetljenje, ugradnju lifta kao i postavljanje podova i keramike. U NURDOR-u kažu da se sukcesivno nabavlja oprema i nameštaj, takođe uz pomoć ljudi dobre volje.

Podsetimo, novo hemato – onkološko odeljenje obezbediće mališanima obolelim od karcinoma adekvatne uslove za lečenje. Oni su trenutno na odeljenju koje se nalazi na Dečjoj internoj klinici, te tako ne mogu da budu u potpunosti izlovani od druge dece. Nakon hemio terapije organizam dece pogodan je za razvoj drugih virusa, koji, zbog njihovog tada slabog imuniteta, mogu da donesu I tragične posledice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com