Kultura

„Švedske tate“, interesantna izložba u Nišu

“Švedske tate”, izložba fotografija, biće otvorena 31. oktobra od 19h u Oficirskom domu u Nišu uz prisustvoambasadora Švedske u Srbiji, Jana Lundina.

Izložba fotografija „Švedske tate“ prikazuje portrete 25 očeva u Švedskoj i istražuje kako oni vide ulogu modernog muškarca u kontrastu s tradicionalnom, stereotipnom ulogom roditelja.

Izložba se prikazuje u Oficirskom domu u Nišu od 31. 10. do 7. 11. i zajednički je poduhvat Švedskog instituta, Ambasade Švedske u Beogradu, udruženja “Gnezdo-Beograd” i Mladih ambasadora iz Niša. Podršku organizaciji izložbe dala je Kancelarija za mlade Grada Niša.

“Ova izložba pruža uvid u to šta je motivisalo ove očeve da ostanu kod kuće s decom mnogo duže od većine očeva u svetu. Šta im je to značilo, kako je uticalo na njihove odnose, kako sa svojim roditeljima, tako i sa svojom decom, kakva su očekivanja imali pre odsustva?”, navode organizatori.

Foto projekat “Švedske tate” imao je ogroman odjek i obišao je ceo svet. Autor Johan Bevman pretočio je i u formu knjige s tekstovima na engleskom jeziku. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje fotografije, uključujući World Press Photo, POY, nagradu Soni, NPPA, Unicefovu nagradu za fotografiju i druge.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com