Hronika

Svedočenjem policajaca nastavljeno sudjenje vozaču “audija”

Sudjenje Nemanje Stamenkoviću (19) iz Beograda, optuženom da je 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana, vozilom „Audi A6 Qatro“ izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj i Dejan Ilić (48) nastavljeno je danas saslušanjem šest saobraćajnih policajaca pred Osnovnim sudom u Nišu.

Saobraćajni policajac Branimir Jovanović koji je prvi stigao na mesto nesreće, kazao je da je Nemanja potpuno racionalno postupao.

“Pitao sam ga da li je on vozač, on mi je to potvrdio, dao mi je dokumenta, došla je druga patrola, u čije vozilo sam ga smestio. Delovao mi je uplašeno ali potpuno svesno“, rekao je Jovanović.

Njegov kolega Saša Milosavljević je kazao da je primetio da se Nemanja drži za glavu.

„Bio je u stanju da normalno razgovara, znao je ko smo, stavio nam je dokumenta na uvid. Međutim, u vozilu je počeo da plače“, rekao je Milosavljević.

Današnji glavni pretres nastavljen je saslušanjem saobraćajnog veštaka Dejana Bogićevića, čijim nalazom nisu zadovoljni ni odbrana ni punomoćnici oštećenog.

Odbrana okrivljenog tvrdila je da veštak nije dobro izračunao da se Stamenković kretao brzinom od najmanje 131 kilometar na čas, već da je brzina bila manja, a odbrana oštećenih isticala je da je brzina bila veća od 131 kilometar na čas.

Novu buru na današnjem suđenju izazvao je predlog Nemanjinog branioca Saše Kneževića da se njegov klijent podvrgne psihijatrijskom i neurološkom veštačenju, s obzirom na to da odbrana insistira na zdravstvenim problemima Stamenkovića koji su se ispoljili u trenutku nesreće. Predlogu da se izvrši ova vrsta veštačenja oštro se suprotstavio tužilac Vladimir Stanojević istakavši da je zakon jasan, te da se veštačenje vrši samo kada postoji sumnja u uračunljivost okrivljenog što ovde nije slučaj.

Sud je ipak odlučio da se komisiji veštaka Zavoda za sudsku medicinu poveri neurološko, psihijatrijsko i veštačenje duševne zrelosti Stamenkovića s obzirom na to da je mlađe punoletno lice.

Nastavak sudjenja zakazan je za 28. april kada će stručni saradnici saobraćajne struke, koje je angažovala odbrana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com