Region

Svečanosti “Sveti Jovan Biljober” i ove godine u Sokobanji

Svečanosti “Sveti Jovan Biljober” otvorene su sinoć u Sokobanji okupljanjem berača lekovitog bilja iz čitave Srbije i stručnjaka iz ove oblasti.

U naredna četira dana u okviru obuke na obroncima Ozrena i Rtnja i pored Vrmdžanskog jezera, održati niz zanimljivih dešavanja u kojima će moći da učestvuju i turisti.

“U subotu 7. jula, kada se završava edukacija berača lekovitog bilja, za sve zainteresovane gradjane i berače organizujemo uspon na najviši vrh Rtnja – Šiljak. Nakon toga učesnici manifestacije moći će da pogledaju izložbu rukotvorina u selu Vrmdža i učestvuju u zanimljivim sportskim nadmetanjima”, istakao je direktor Turstičke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

On je kazao da će toga dana na obroncima Rtnja biti organizovano i takmičenje u pletenju ivanjdanjskih venčića, kviz o poznavanju lekovitog bilja i takmičenje u pripremanju posnog pasulja.

Milenković je rekao da će se 24. svečanosti “Sveti Jovan Biljober” završiti u centru Sokobanje, dodelom “Majstorskog pisma” beračima lekovitog bilja i izborom princeze Biljarice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com