Kultura

SVEČANI КONCERT povodom obeležavanja velikog jubileja, 135 godina NCPD „Branko”

Niška crkvena pevačka družina “Branko”obeležiće veliki jubilej – 135 godina postojanja i delovanja pri Sabornom hramu u Nišu. Centralna proslava biće održana u četvrtak 20.oktobra 2022. sa početkom u 19.30 časova u Svetosavskom domu, sa blagoslovom Episkopa niškog Arsenija.

Učešće na koncertu uzeće „veliki i mali hor“ NCPD „Branko“, saopštili su medijima. Dodaju da će gost – besednik biti profesor i kompozitor, akademik Svetislav Božić. Na koncertu će učestvovati i Gale Кerber.

Кoncertu će prisustvovati predstavnici brojnih horova iz zemlje i inostranstva, kao i ličnosti iz crkvenog, akademskog, umetničkog, drušvenog i političkog života Niša i Srbije.

Foto: Hor Branko, privatna arhiva

Niška crkvena pevačka družina „Brankoˮ zvanično je osnovana 1. septembra 1887. godine, mada se u literaturi i pojedinim arhivskim izvorima kao datumi osnivanja pominju i Božić i Đurđevdan koji je proglašen za slavu Društva. Bilo je to nepunu deceniju posle oslobođenja Niša od Turaka, 1878. godine, u vreme ubrzanog prosvetnog i kulturnog razvoja i preobražaja grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com