Društvo

Sve veći broj domaćih i stranih turista posećuje Niš

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih devet meseci ove godine u Nišu je zabeležen porast broja turista za oko 17% u odnosu na isti period prethodne godine.

Grad Niš je ove godine posetilo oko 95 hiljada turista iz zemlje i inostranstva, koji su ostvarili nešto više od 156 hiljada noćenja što predstavlja porast od 9,7% u odnosu na prošlu godinu.

Najveći broj poseta zabeležili su inostrani turisti, njih oko 57 i po hiljada, što je za skoro četvrtinu više od broja poseta inostranih turista za period od januara do septembra protekle godine.

Povećan je i broj domaćih turista za 8,3%, što znači da je broj domaćih posetilaca za devet meseci ove godine bio nešto veći od 37 hiljada.

“Ovakvi rezultati i kontinuirani rast turističkog prometa rezultat su dobre digitalne promocije grada, učešća na sajmovima u zemlji i inostranstvu i saradnje sa medijskim kućama i brojnim novinarima iz inostranstva, rad Turističke organizacije Niš doprineo je da Niš postane sve više prepoznata turistička destinacija u ovom delu Evrope.” ističu iz Turističke organizacije Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com