Društvo

SVAKA ČAST! Komšija ti je najveći rod (VIDEO)

U današnje vreme kada svako gleda svoja posla i ne obaraća mnogo pažnje na svoje bližnje, malo je primera poput Zorana Stamenkovića koji je svojoj komšinici, osobi sa invaliditetom, Jasmini Barać Perović obezbedio sigurno mesto na parkingu ispred zgrade u kojoj oboje žive. Komšinica Jasmina se odužila tortom sa natpisom “najboljim komšijama”.

Čini dobro, dobru se nadaj, stara je poslovica koja se i u ovom slučaju pokazala tačnom.

Stamenkovići i Perovići žive u istoj zgradi i primer su dobrosusedskih odnosa. Jasmina se, zbog bolesti, teško kreće . Budući da je društveno vrlo aktivna i vozi automobil, često joj se desi da parking ispred zgrade u kojoj živi bude zauzet, iako na njemu piše da je rezervisan za osobu sa invaliditetom.

Zoran Stamenković, prvi komšija, inače vlasnik niške kafane “Galije”, bezbroj puta bio je svedok takve situacije. Kaže da je intervenisao, nekad molio, a nekad se i svađao sa nesavesnim vozačima.

A onda je rešio da pomogne komšinici postavljanjem elektronske zaštitne rampe koja se diže i spušta daljinskim upravljačem. Tako će Jasmina ubuduće moći iz svog automobila jednim potezom da obezbedi uvek siguran parking.

 

 

 

 

 

 

Ovaj velikodušni gest svojih komšija prokomentarisala je:

“Kažu da je komšija najveći rod. Moje komšije su bolje od polovine familije. Revoltirani što mi pored znaka za invalide polusvet staje na parking, odlučili da mi kupe parking na daljinskI. Komšinica se vise od mene sekira kad mi zauzmu parking i na lakši način rešiše problem, a ja se 20 godina bezuspešno trudim da podignem svest naših sugrađana. Hvala mojim naj – komšijama”, kazala je.

Zoran Stamenković

Dodala je i da je vrlo malo ljudi poput Stamenkovića, ali ih ima. Uzajamno poštovanje postoji, pa se Jasmina odužila tortom, a Stamenkovići su bili oduševljeni njenim gestom.

Niške Vesti su kontaktirale divnog komšiju i čoveka Zorana Stamenkovića koji je skromno rekao da mu je bilo žao komšinice i da mu je već bilo preko glave da tera nesavesne vozače.

“Mogao sam da joj obezbedim taj parking i to sam uradio. Nije u redu da se žena sa invaliditetom, uz to borac, svaki dan maltretira.”

Nadamo se i da su se tortom sa natpisom “NAJBOLJIM KOMŠIJAMA” počastili zajednički.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com