Društvo

Suzbijanje larvi komaraca u Nišu

Počinje prvi tretman za suzbijanje larvi komaraca u ovoj godini. Kako je najavljeno, tretman u Nišu počinje sutra, a završava se 16. aprila.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

Na teritoriji Grada Niša suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina koji predstavljaju staništa komaraca vršiće se po predviđenom rasporedu, od 14. do 16. aprila, od 8 sati ujutru.

• 14. aprila na teritoriji GO Pantelej tretiraće se priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke, Knezselskog potoka i Nišave, od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.
• Istog dana na teritoriji GO Palilula radiće se na priobalju Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalju Nišave, od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalju Južne Morave, od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom.

• 15. aprila tretman se sprovodi na teritoriji GO Niška Banja i to na priobalju Ostrovačke reke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, kao i reke Nišave, od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i kod Niške Banje.
• Istog dana na teritoriji GO Medijana tretiraće se priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

• 16. aprila na teritoriji GO Crveni krst tretiraće se priobalja Toponičke i Rujničke reke,Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave, od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, i priobalje Južne Morave, od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.
• Takođe istog dana na teritoriji GO Palilula tretman će se vršiti kod Batušinačke bare, bare pored Nišave i korita kod Medoševca i bare između sela Trupale i Popovac.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman će biti odložen za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog. Za dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate preduzeću „SANIT M&M”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com