Društvo

Sutra se otvara nekoliko pijaca u gradu

Iako se sutra otvara nekoliko pijaca u Nišu još uvek se ne zna koje će to biti. U JKP “Tržnica” najavljuju da će u toku dana biti poznato na koje pijace će građani moći da računaju.

Neophodno je da pijace budu pogodne za poštovanje mera i ograničenja. Te mere moraju da znaju prodavci, zaposleni, ali i kupci.

“Treba da se omogući kretanje u jednom pravcu, da se ograde tezge najlon-streč folijama kako kupci ne bi mogli da dodiruju robu. Nemaju sve pijace te uslove, ali danas ćemo tačno znati na kojim pijacama je to moguće i njih ćemo najpre dezinfikovati”, kaže direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević.

Iako se u ovom momentu ne zna koje pijace počinju da rade, ono što se zna jeste da će ih biti tri ili četiri.

“Kontaktiramo sve naše zakupce sa svih pijaca da mogu da se pripreme, organizuju i da sutra koriste te pijace. Ne mora da to bude zakupac sa iste pijace, ali ako je zainteresovan a ima mesta može da dođe i na drugu pijacu koju otvaramo”, kaže Đorđević.

Postoji još ograničenja koja će se strogo kontrolisati.

“Neće moći veliki broj ljudi u isto vreme da bude na pijaci, o tome će se starati zaposleni u “Tržnici” koji su na vezi. Regulisaće se i ulaz na pijacu. Tek kada prethodni kupac izađe na izlaznu kapiju, na ulaznu će moći da uđe naredni. Svaki prodavac moraće da nosi masku i rukavice”, ističe Đorđević.

Apel je da i kupci nose makar zaštitnu masku. Najodgovornije i najbezbednije bi bilo da nose i masku i rukavice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com