Hronika

Suđenje mladom pijanisti u Nišu nastavljeno saslušanjem komšije

Suđenje pijanisti Vladimiru Aćimoviću (18) pred Prekršajnim sudom u Nišu nastavljeno je danas saslušanjem komšije koji živi u stanu iznad njegovog.

Aćimović, student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma u Gracu, sudi se Prekršajnim sudom zbog optužbe da je vežbanjem na klaviru remetio javni red i mir, a na buku se žalio komšija koji je danas svedočio na sudu u svojstvu oštećenog.

Kako je saopšteno, predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković najavio je da će krajem decembra biti održano još jedno ročište na kojem će biti saslušani i roditelji mladog pijaniste.

Marković je rekao da će roditelji biti saslušani po Aćimovićevom predlogu, a nakon njihovog svedočenja, sudija će odmah doneti odluku.

Prema navodima iz prekršajne prijave, Aćimović je 16. februara ove godine u svom stanu stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle izmedju 10 i 14 sati svirao klavir čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Prema odredbama tog zakona za remećenje javnog reda i mira korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika i drugih zvučnih uredjaja izriče se novčana kazna od 5.000 do 30.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Verovatno taj komsija.nije.mogao da slusa farmu ili neki rijaliti a da.mu dopiru zvuci klavira…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com