Hronika

Suđenje Malčanskom berberinu pri samom kraju, presuda 5. januara

Sudjenje Ninoslavu Jovanoviću iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje devojčice iz Suvog Dola ušlo je u završnu fazu, pošto je na današnjem glavnom pretresu okončan dokazni postupak, a odbrana, optužba i Jovanović dali su završne reči.

U saopštenju Višeg suda navedeno je da će presuda Jovanoviću biti objavljena 5. januara.

“Pre početka glavnog pretresa optuženi je podneo zahtev za izuzeće predsednika sudskog veća, članova veća i predsednika suda. Pošto je zahtev delimično odbijen, a delimično odbačen, stvorile su se procesne pretpostavke da se glavni pretres održi”, navela je u saopštenju Irena Gušić, portparol Višeg suda.

Prema njenim rečima, o zahtevu za izuzeće odlučivalo se odmah, tako da je zbog toga kasnio početak glavnog pretresa.

Na prethodnom ročištu, pre dva dana, Jovanović je tražio izuzeće zamenika višeg javnog tužioca i višeg javnog tužioca, ali je Apelacioni sud odbacio njegov zahtev.

Sudski postupak protiv Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin počeo je 29. maja, a presuda će biti izrečena tačno godinu dana nakon što je uhapšen na groblju u Malči.

Jovanović je 20. decembra prošle godine 12-godišnju devojčicu iz Suvog Dola na putu do škole u Brzom Brodu.

Devojčica je pronadjena 29. decembra u selu Pasjača, a on je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca i gradjana.

Zbog ranijih otmica i silovanja, Jovanović je bio u zatvoru 22 godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com