Društvo

Studenti ogorčeni zbog Karićeve tribine na Pravnom fakultetu

Tribina Bogoljuba Karića, na temu “Ekonomija, mladi privreda” koja bi trebalo da se 14. marta održi na Pravnom fakultetu u Nišu, izazvala je oštre kritike javnosti i studenata.

Na Facebook pozivu za tribinu “Ekonomija, mladi i privreda”, koja je ideja studentske organizacije Pravnog fakulteta “Prava studentska priča”, našli su se brojni komentari i Nišlija i studenata.
Mnogi od njih navode da “Bogoljubu Kariću nije mesto na jednoj ovakvoj instituciji” i pitaju se ” kakva se to poruka šalje studentima?”.
Kao jedan od glavnih razloga za svoje negodovanje, studenti ističu optužnicu podignutu protiv ovog biznismena kao i njeno obustavljanje.
Oni dodaju i da “nema razloga za uplitanje takve politike u akademsku zajednicu”, i pitaju se “čime  je zaslužio da gostuje, pored svih naših pravih strucnjaka, sudija I advokata?”.
Povodom negativnih komentara oglasila se i organizacija Prava studentska priča.
“Kao studente Pravnog fakulteta uče nas da “niko nije kriv dok se to ne dokaže”, a u našoj državi smo naučili da postoji koliko stanovnika, toliko i sudija.”, i dodaju: ” Prava Studentska Priča nema političku pozadinu, sve što radi u cilju je edukacije studenata, što smo dokazali prilikom organizovanja tribina mnogih poznatih ličnosti, deklarisanih “opozicionara”(Saša Janković, Branislav Lečić…)”
Kako navode, planirano je da Karić na predavanju govori o prvim privatnim kompanijama u Jugoslaviji i bivšem Sovjetskom savezu, kao i o stvaranju prvih privatnih kompanija u vreme socijalizma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com