Sport

Studenti niškog Univerziteta osvojili zlato u Moskvi

Košarkaška ekipa studenata fakulteta Univerziteta u Nišu pobednik je Međunarodnog studentskog košarkaškog kupa koji se juče završio u Moskvi. U Niš se vraćaju sa zlatnim medaljama i peharom. Ovo je drugo učešće niških fakulteta na ovom takmičenju. Prošle godine su bili trećeplasirani, a ove su pokazali da su najbolji. Na putu do zlata pobedili su u finalnoj utakmici ekipu domaćina, Ruse.

Studentski košarkaski tim iz Niša predvodili su profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, Dragana Berić i Miodrag Kocić, a igrače je do zlata vodio trener  Marko Cvetković.

Za Univerzitet u Nišu igrali su Mateja Todorić, Ljubomir Čampara, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Stojiljković, Marko Branković, Miroslav Pašajlić, Dimitrije Raičević i Stefan Savić.

Foto: D. B.

Na turniru je Danilo Tasić proglašen za MVP-ja, a Strahinja Stojačić je ušao u idealnu petorku.

Međunarodni studentski košarkaški kup je naslednik Međunarodne studentske lige koja je održavana od 2012. do 2017. godine. Istovremeno je i domaćin zvanične univerzitetske lige u Rusiji koja je jedna od najorganizovanijih u svetu takve vrste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com