Hronika

STRAŠNO: Opljačkana humanitarka Marina Adamović

Humanitarka Marina Adamović opljačkana je u sred bela dana. Kako je istakla na svom facebook profilu opljačkala su je dva mlada roma, koja su već poznata po krađama u Obrenovićevoj ulici. Zbog toga, kaže Marina Banka dobročinstva neće više smeti da prima priloge.

“Iznosim sve stvari iz banke, strašno je ovo što se dogodilo. Još ne mogu da se smirim”, rekla je Marina Niškim Vestima veoma razočarana u zemlju, u sistem. Dodaje da humanizam nije nešto što ljude izdiže na tron. On je osobina koju bi svako trebalo da nosi, ima.

Nakon što se vratila sa Sajma turizma iz Čaira videla je novčanice u kasama Banke dobročinstva. Ostala je još malo napolju da prikupi dodatna sredstva. Oko 14 sati ušla je u Banku i ispraznila kutiju. Bila je puna, što je dodatno oraspoložilo. Složila je novac, prebrojala i ubacila novac u fasciklu.

“Taman se napunila za nekoliko hiljada, kada je došla zaposlena iz susedstva i predložila razmenu sitno za krupno. Prebrojale smo i došle do 4000 kada smo razmenile novac. Nastavim dalje…kad, stvori se iznenada ne baš tako mlad Rom koji kaže:”moje je dete jutros ubacilo 50 eura, vrati mi” “Nije moguće”, kažem i odmah pomislim da se nešto sprema. “Daj kad ti kažem, moje su”” Nisu, to što je u kasi nosim banci””, priča Marina šta joj se dogodilo.

On je nastavio sa pretnjama, dok je Marina pazila na novac.

“Držala sam čvrsto novac i zamolila ga da ode. Opet je nešto zapretio, ćutala sam. Odahnem kada vidim da odlazi. Međutim, za desetak minuta, eto ga opet: “U BanKU su mi rekli da pare možeš da im daš kad pokažeš ono što su oni tebi” “Nije tačno, pusti me, zovi policiju da me ispita”, ističe Marina.

Nakon toga prišao joj je bliže i još nešto joj je rekao, pa otišao.

“Ponovo odahnem, otvorim kutiju, pođem za fasciklom kad – NJE NEMA. Dreknem kao luda, pozovem prijatelja uličnog prodavca i zamolim ga da pogleda svuda oko mene da li je vidi.. Traži čovek, traži, pipa..nema. Bože ako te ima, tad si me ošamario. Samo što iz kolica nisam ispala. Počnem sa psovkama, kletvama..majke mi, osećala sam da ću umreti.. Ovaj me smiruje, ma, ne kapiram ništa. Pozovemo još jednog prijatelja, a on doda: pa možda ti je uzeo onaj drugi.

“Koli drugi?”

“Nesi videla? Sa desne ti je strane bio..”

E, opet stres.. “Koji je broj policije?” Jedva ga otkucam, javi se dežurni, ja pričam, pričam,dok me nije zamolio da stanem “Izvinite, imamo ljude koji su se udavili, sačekajte, poslaću pozornika,,” Udavili se ljudi sada? Doživljaj je prevršio meru.. Ne znam kako nisam urlala..

Došao je policajac i uporedio Marininu priču sa video nadzorom. Kamere su zabeležile, to su dva Roma koje poznaju, koji su već pljačkali u Obrenovićevoj.

Marina je navela su čak i jutros dvoje mladih nečim pokušavali da izvuku novčanice iz kasa. Jedan gospodin ih je video, prijavio inspektoru.

Zbog svega ovoga Marina je donela odluku da zatvara Banku dobročinstva. Skinuće postere, isprazniće prostoriju.

“Srbija je tužna i ružna. Niš, izuzetno. Uplaćivaću priloge, ali samo svoje.. ovome je došao kraj. Nisam uticajna da organizujem masovne skupove, uopšte nisam uticajne. Dobila sam sklonište da bih…ali bilo je dosta!”, istakla je Marina na svom facebook profilu.

Humanitarnim radom kaže baviće se i dalje, predaće tonu plastike, svoje knjige.. Što se ovoga tiče najavljuje kraj, ali dodaje da će zbog toga patiti do kraja života.

“Zedan čovek i mladić jutros su me zamolili i dali 500 i 2000 dinara za Nikolinu, to ću uplatiti i to je to”, rekla je Marina.

Ona se na kraju obraćanja izvinila svim prijateljima i korisnicima “Budi human”.
Sutra idem da predam tonu plastike, da upakujem tonu svojih knjiga-da pobacam.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com