Društvo

Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara u Nemačku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će sledeće godine biti razmotreno raskidanje ugovora sa Nemačkom o odlasku radne snage iz Srbije, prenosi RTS.

Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta rekao da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku “zaustavljen”, jer je s partnerima dogovoreno da ove godine ne bude sproveden.

Takođe je naveo da je saglasan sa stavom predsednika Aleksandra Vučića da treba zaustaviti odlazak medicinskih sestara u Nemačku.

Upitan o raspisivanju novog konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje i GIZ-a za odlazak u Nemačku, Đorđević je rekao da je taj konkurs zaustavljen i da ih više neće biti.

Precizirao da je dogovoreno da ove godine ne bude sproveden konkurs, a da će sledeće godine biti sagledano raskidanje ugovora sa Nemačkom.

Ministar je naveo da je neko ranije potpisao takav sporazum sa predstavnicima Nemačke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ko je taj neko i koje godine? Težak odgovor.Njegovo ime se izgovara samo ako je u pozitivnom smislu. Verovatno Djilas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com