Sport

“Stop! Svi na sport”: Preko 20 niških škola testira veštine u Čairu

Nakon dve godine uspešne realizacije, Policijska uprava u Nišu u saradnji sa Sportskim savezom i Školskom upravom i ove godine organizuje akciju “Stop! Svi na sport”, pod pokroviteljstvom Grada Niša. Na prostoru iza Dečijeg centra u Čairu okupiće se osnovci iz 20 škola.

Cilj ove akcije je razvoj sporta i promocija zdravih stilova života, bezbednosne prevencije i kulture mladih.

Dobrodošlicu je najpre ispred PU Niš poželeo načelnik Slaviša Virijević, koji je najavio i specijalne goste na ovogodišnjoj akciji:

“Policijska uprava Niš je prijatelj dece i podržava sve sportske aktivnosti u kojima učestvuju mladi. Drago nam je da je veliki broj škola sa nama, a posebno nas raduje prisustvo Specijalne škole “Bubanj”. Najvažnije je da se lepo provedete, da se niko od vas ne povredi i da uživate.” istakao je Virijević.

U ime Sportskog Saveza Niša prisutne je pozdravio Zvonimir Stanković:

“Bez zajedničkog rada ne bismo ni uspeli da se okupimo ovde danas i da ovako lepo provedemo ovih par dana. Lepo se zabavljajte i igrajte uz pomalo takmičenja!” rekao je predsednik Saveza.

Foto: Niške Vesti

Za precizno merenje vremena biće zaduženi policajci, a za uspešnu realizaciju samog takmičenja tu su sportski klubovi koji pomažu deci, pa je tako za odbojkaški teren zadužen OK “Stampedo”, za poligone tekvondo klub “Asteriks”, AK “Železničar”, za planinarski deo PK “Železničar”, za streličarski poligon “Naissus-2003”, kao i GK “Niš”.

U prvom polufinalnom danu učešće su uzeli učenici 4. razreda sledećih škola: OŠ “Milan Rakić”, OŠ “Đura Jakšić” – Jelašnica, OŠ “Vojislav Ilić”, OŠ “Car Konstantin”, OŠ “Ivan Goran Kovačić”, OŠ “Dušan Radović”,“Ivo Andrić”,“Dositej Obradović”, i Specijalna škola “Bubanj”.  

“Ideja je da mladima ukažemo na zdrave stilove života, na fer-plej i bezbednost, ovo je dan za njih. Nadamo se jednom lepom takmičenju punom smeha i radosti i pozivamo sve naše sugrađane da nam se priključe i druže se sa nama naredna dva dana. Danas i sutra su polufinala a deset najboljih ekipa takmičiće se za nagrade u sredu.” istakla je Lidija Pavlović ispred PU Niš.

Za one najuspešnije obezbeđene su i vredne nagrade, pa će tako prvoplasirana ekipa biti nagrađena tablet računarima a za 2. i 3. mesto nagrade su u vidu sportske opreme.

Danas i sutra takmičari će se boriti za plasman u finale kroz 8 disciplina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com