Društvo

STIŽE DŽEDAJKON! Da li ste spremni za najveću zabavu u gradu?

Fanovi filmova, serija i stripova , ljubitelji igrica, azijske kulture, stand up komedije i naučne i epske fantasatike, ponovo će moći da prisustvuju najvećoj konvenciji popularne kulture u ovom delu Srbije. Treći po redu Džedajkon održaće se u Oficirskom domu u NIšu u subotu 2. i nedelju 3. novembra.

Po ugledu na velike Comic Conove, poput onog u San Diegu, udruženje Džedajski pokret već treću godinu za redom se trudi da prenese atmosferu i sadržajem i programom pokrije sve vruće teme iz sftere popularne kulture.

Foto: Džedajski pokret

Ovaj događaj postaje sve popularniji posebno kod dece i mladih, a ogromno intersovanje vlada i kod studenata, ali posebno kod odraslih koji nikada nisu izgubili dečiju iskru u sebi, pa uživaju da budu u dobrom društvu i opuštenoj atmosferi. Za dve godine konvenciju je posetilo preko 5000 gostiju.

”Ono što karakteriše ovaj događaj jeste sloboda posetioca da se kreativno izraze kako žele, pa tako možemo sresti posetioce koji se kostimiraju u svoje omiljene super heroje i likove iz filmova, serija ili igrica. Program za ovu godinu donosi nam najveću BUM gejming arenu do sada sa preko 350 takmičara u popularnim igricama kao što su LoL, Fortnite i šampionatu južne Srbije u PESu i FIFI”, saopštili su organizatori.

Foto: Džedajski pokret

Na ulazu će biti postavljen veliki market skver u kome se može pronaći sve što ste ikada poželeli da kupite, a vezano je za fandom koji volite od igračaka za decu, preko nakita i stripova pa do ozbiljnih kolekiconarskih primeraka

”Možete iskusiti lightsaber mačevanje u virtulanoj realnosti i postaviti novi rekord koji vam donosi nagradu ili sesti i odigrati neku od omiljenih Board game igara”, ističu organizatori.

Foto: Džedajski pokret

Oni obećavaju dva dana dobre zabave i dodaju da svojim prisustvom i kupovinom pomažete finansiranje kampa na Vlasini 2020 za osnaživanje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja.

”Na glavnoj Džedajkon bini oba dana od 17h do 21h planirani su razgovori sa panelistima o popularnom Jokeru ili Rick i Mortiju , K-POP plesu i takmičenju u Cosplay-u pa do Stand Up komedije, Rok Pop Hora, Jedi Talks-a, proglašenja Džedajkih vitezova i sjajnih kvizova sa nagradama. Ni deca nisu zapostavljena iz programa. Najmlađi heroji će kroz radionice praviti sami igračke za svoje board game igre.”

Iz Džejdahona poručuju da je vreme da on postane prepoznatljiv brend Niša i poput velikih Comic Conova uz podršku Nišlija, privuče hiljade posetilaca i turista sa strane, poznatih ličnosti iz sveta filma i serija, a da grad dobije onu slatku euforiju koju osećamo za vreme trajanja Nišvila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com