Društvo

Stigla NOVA RASKOŠNA rasveta. Niš će blještati za Novu godinu

Ukrašvanje Niša sa novom rasvetom je počelo i za razliku do prethodnih godina biće više tzv. zvezdanih neba, led zavesa i svetlećih kugli, a ispred Narodnog pozorišta biće postavljena ogromna svetleća jelka, izrađena od led elemenata visine blizu 6 metara, kažu u JKP “Parking servis” Niš, preduzeću zaduženom za novogodišnju dekoraciju.

Ovogodišnjim planom predviđeno je i ukrašavanje sva četiri ulaza u podzemni prolaz, Kazandžijskog sokačeta, a tradicinonalno biće okićene Tvrđava, Gradska kuća, Park Svetog Save, deo Bulevara Nemanjića, Bulevara 12. februar i Knjaževačka ulica.

Novogodišnja rasveta
Novogodišnja rasveta

“Krenuli smo sa ukrašavanjem Trga kralja Milana. U pitanju su svetleće kugle kojih će biti ukpuno 83, kao i stubovi i svetleći nizovi za Obrenovićevu ulicu i za Trg kralja Milana, što će se raditi danas i sutra”, kaže direktor JKP “Parking servis” Niš, Marko Janković.

Novih ukrasa biće i za Tvrđavu i most.

“Na čeonom delu Tvrđave biće postavljena led zavesa dužine 30 metara i celom dužinom tvrđavskog mosta biće postavljene ledenice. Preko puta Gradske kuće postavljeno je već deset jelki ukrasa i biće ih još tri. Ukrasićemo i česmu kod Gradske kuće, a sama Gradska kuća biće ukrašena drugačije nego ranijih godina”, dodaje Janković.

Obrenovićeva ulica prethodnih godina
Obrenovićeva ulica prethodnih godina

U Kopitarevoj ulici poznatijoj kao Kazandžijsko sokače na uličnim svetiljkama biće postavljeni klasovi, a na mostiću na kraju ulice ograda će biti ukrašena sa dva svetleća niza.

“Prostor od Kalče prema Kopitarevoj ulici, odnosno kod spomenika i česme, biće postavljeno zvezdano nebo veličine 17×17. Biće ukrašen I plato ispred Narodnog pozorišta. U planu je da se postavi svetleća jelka, izrađena od led elemenata visine blizu 6 metara. Svetlećim crevima okitićemo već postojeće prirodne jelke kod pozorišta. Novi ukrasi su predviđeni i za četiri ulaza u podzemni prolaz”, najavljuje Janković.

Svetleće kugle na Trgu kralja Milana, Niš
Svetleće kugle na Trgu kralja Milana, Niš

Do sada su postojećim ukrasima već okićene lokacije na Bulevaru Zorana Đinđića, u Voždovoj ulici, zatim na Vizantijskom bulevaru, kao i u ulicama Vojvode Putnika, Dimitrija Tucovića, Stefana Prvovenčanog, od Narodnog pozorišta do mosta Mladosti, zatim deo Knajževačke ulice kod opštine Pantelej i deo ulice Branka Radičevića  kod opštine Palilula.

“Imamo i neka iznenađenja za građane o kojima ne bih sada da govorim, ali i će Nišlije uskoro videti o čemu se radu, jer je u planu da za nedelju dana centralni deo novim ukrasima bude kompletno završen”, kaže dirketor JKP “Parking servis” Niš, Marko Janković.

Za reparaciju postojećih, montažu ukrasa, nabavku pratećih elemenata i novih ukrasa iz gradskog budžeta opredeljeno je nešto više od 11 miliona dinara.

“Nadamo se da će, kada sve bude završeno, građani biti zadovoljni ovogodišnjom dekoracijom. Očekujemo da sledeće godine Grad predvidi više novca za novogodišnju rasvetu. Kada bi bilo upola od iznosa koji je Beograd opredelio, bili bismo zadovoljni i tada bi i širi deo Niša mogao da bude okićen novim ukrasima”, dodaje Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com