Zdravlje

Stigla nova količina vakcine protiv SEZONSКOG GRIPA

Nova količina Vaxigrip tetra vakcine protiv sezonskog gripa stigla je u niški Dom zdravlja. Ova vakcina predviđena je za sve uzrasne kategorije, saopštio je direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Jerkan.

Radi se o četvorovalentnoj vakcini proizvođača Sanofi Pasteur, a vakcinacija će se sprovoditi po ustaljenoj proceduri u sledećim zdravstvenim stanicama:
ZS ,,Čair“
ZS ,,Bubanj“
ZS ,,Novo Selo“
ZS ,,R.Pavlović“
ZS ,,Lira“
ZS ,,Rasadnik“
ZS ,,D.Vrežina“
ZS ,,12. Februar“
ZS ,,D.Vis“
ZS ,,B.Bjegović
ZS ,,D.Radović“
ZS ,,N.Banja“
ZS ,,N.Tesla“
ZS ,,L.Stena“
ZA ,,B.Brod“
ZA ,,C.Zvezda“
ZS ,,G.Matejevac“

Vakcine NEĆE MOĆI da se prime u centralnom objektu i zdravstvenoj stanici „Duvanište“ koje su opredeljene za Кovid ambulante, ističu u Domu zdravlja

Pacijenti će moći da prime vakcinu samo uz nalog ordinirajućeg izabranog lekara u toku istog dana.

Prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama, vakcinacija se preporučuje osobama starijim od 6 meseci, koje boluju od hroničnih poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima (uključujući pre svega šećernu bolest), poremećaj bubrega, osobe sa oslabljenim imunitetom.

Takođe se vakcina preporučuje osobama starijim od 65 godina, osobama smeštenim i zaposlenim u gerontološkim centrima, ustanovama socijalne zaštite, zaposlenim u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.

Najefikasnija mera prevencije protiv gripa je upravo vakcinacija, ističu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com