Obrazovanje

Stigla 50-ta generacija studenata Fakulteta sporta

Novi brucoši 50. jubilarne generacija na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vasptanja - Svečana dodela indeksa i početak školske godine

Danas su u obnovljenom amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, novim studentima „brucošima“ svečano dodeljeni indeksi, nakon čega je i počela nova akademska-školska godina.

Prema planu 140 studenta je upisano na budžet, dok je njih 20 na samofinansiranju, od 55 mesta ukupno.
Nova akademska godina na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu počela je dodelom indeksa novoj, 50-oj generaciji studenata. Tim povodom je na fakultetu organizovana svečanost u skladu sa epidemiološkom situacijom, a brucoše je pozdravio dekan fakulteta profesor dr Milovan Bratić koji je ovom prilikom pozvao studente i da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe, svoje kolege i najbliže i tako na najsigurniji način započeli akademsku godinu. Podeljeno je 140 indeksa brucošima koji sun a budžetu i 20 samofinansirajućim studentima.

„Ovaj svečani trenutak nam je ove godine još draži i značajniji jer ste vi jubilarna, 50-ta generacija studenata koja se opredelila da svoja akademska i stručna stremljenja realizuje u okviru ove institucije. Fakultet koji ste odabrali je vrhunska obrazovna i naučnoistraživačka organizacija, respektovana ne samo u Srbiji, već i u Evropi i svetu”, kazao je dekan dr Milovan Bratić.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo uspehe postizali isključivo rukovodeći se principima integriteta, čestitosti, pravednosti i tolerancije. To želimo da istaknemo da bi ste i vi shvatili da nije bitno samo ostvariti ciljeve, već i način na koji se došlo do ostvarenja tih ciljeva. Smatramo da nam je obaveza da i vama prenesemo ove vrednosti tokom studiranja, naučimo vas moralnom i etičkom pristupu životu i nadasve stručno osposobimo za budući poziv, dodao je Bratić.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Studiranje na ovom Fakultetu su specifične u odnosu na studije na drugim fakultetima.

“Tokom studiranja suočavaćete se sa lepim i sa manje lepim momentima, ali iz svega morate da izađete jači, spretniji i spremniji za sve obaveze koje vam predstoje u profesiji kojom ćete se baviti”, poručio je brucošima dekan Bratić.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Obraćajući se nastavnicima dekan dr Milovan Bratić je istako da je njima velika odgovornost prema generacijama studenata i prema društvenoj zajednici u celini.

„Nastojimo da budemo uzoran primer u svakom pogledu, u trenutku i na svakom mestu. Izgradili smo nivo uvažavanja u komunikaciji, korektnost u odnosima, a to zahtevamo i od vas, jer ste akademski građani. Želja nam je da uvek i na svakom mestu tokom života sa ponosom ističete činjenicu da ste studirali upravo na ovom fakultetu”, kazao je Bratić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com