Društvo

Stigao novac za izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština

Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF), Srbiji je dodelio ukupno 44,4 miliona evra bespovratnih sredstava koja će biti iskorišćena za planiranu izgradnju putne infrastrukture.

Najveći deo novca se odnosi na investicioni grant namenjen za izgradnju prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, za koju je, kako navode iz Ministarstva građevinarstva, izdvojeno 40,6 miliona evra.

Ukupna vrednost izgradnje deonice duge 33 kilometra na putu Niš-Pločnik, iznosi 212 miliona evra, a novac za ovaj projekat će pored granta WBIF biti obezbeđen i iz zajma Evropske investicione banke, kao i Evropske banke za razvoj i obnovu.

Pored granta za projekat izgradnje auto-puta Niš-Pločnik, izdvojena je prilična suma novaca i za izradu tehničke dokumentacije za projekte u železničkom i vodnom saobraćaju – odnosno 3.8 miliona evra, u što je uključena i rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju WBIF.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com