Društvo

Stefan čeka operaciju, država pristala da plati lečenje

Našeg Nišliju malenog Stefana Miladinovića očekuje zakazana operacija na klinici Olgahospital. Poslednja vest koju su roditelji objavili jeste da će ministarstvo zdravlja Srbije pokriti troškove lečenja u Štutgartu.

Stefanu je trenutno u devetom ciklusu hemioterapije, a njegova druga operacija je zakazana za 6. jul. Od lečenja u ovoj vrhunskoj ustanovi očekuje se puno, ali ono što će roditeljima i ovom hrabrom mališanu olakšati ovu tešku borbu jeste odluka ministarstva zdravlja da plati troškove lečenja.

“Ministarstvo zdravlja Republike Srbije donelo je i dostavilo odluku da će finansirati lečenje i operaciju u Stutgartu. Odluka je doneta kada smo mi već započeli lečenje, ali za ovakve stvari nikad nije kasno. Zahvaljujemo se ministarstvu zdravlja i svima koji su doprineli da se donese ovakva odluka, koja će nam nesumnjivo olakšati i dalje Stefanovo lečenje”, napisao je otac malog Stefana Zoran Miladinović.

Bolnica u Štutgartu gde se Miladinovići trenutno nalaze je referentna, specijalizovana ustanova za lečenje sarkoma kod dece u Evropi, to daje nadu svima da će Stefan da nam se u Niš vrati izlečen.

“Uslovi ovde u bolnici su odlični, ljudi ljubazni a mi se nadamo izlečenju, jer je ova bolnica baš ona koja nama treba”, rekla je za Niške Vesti mama Ljudmila.
 

Nedavno je za lečenje trogodišnjeg Nišlije prikupljeno 57 hiljada evra, preko mnogih akcija koje su pokrenule Nišlije i dobrotvori iz čitave Srbije.

„U odluci Fonda ministarstva se traži da novac iz humanitarnih akcija koji preostane nakon našeg lečenja, uplatimo u budžetski fond za lečenje druge dece, što ćemo rado učiniti, mada smo mi želeli da uložimo u opremanje Dečije hematoonkologije u Nišu, ali uradićemo kako nam ministarstvo kaže. Hvala na tome što mislite na nas i kada smo ovde i daće dragi Bog da proslavimo povratak”, rekla je Ljudmila za Niške Vesti.

Roditelji malog Stefana često su se zahvaljivali ljudima koji su pomogli: prijateljima, rodbini, kolegama, pojedincima, privatnim firmama, javnim preduzećima, vrtićima, školama, fakultetima, zdravstvenim i kulturnim ustanovama, umetnicima, slikarima iz cele Srbije, Vojsci Srbije, medijima, na pomoći i podršci tokom Stefanovog lečenja.

Posebnu zahvalnost roditelji duguju lekarima odeljenja Dečije hematoonkologije u Kliničkom centru Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com