IZBORI NIŠPolitika

Stanković: Svako ko želi promene ne sme 2. juna da ostane kući

Najveći protivnik izbora 2. juna nije Srpska napredna stranka, već će to biti niska izlaznost, rekao je danas za televiziju Nova potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Đorđe Stanković.

Stanković, koji je i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije ,,Biramo Niš”, ističe da je SNS u Nišu odavno nervozan i na sve načine pokušavaju da nađu alternativne liste koje će im pomoći da postignu što bolji rezultat.

,,Naša koalicija je prva, nakon SNS, predala listu, 29. aprila, a neposredno pre toga u Nišu su se pojavile fantomske stranke sa nepostojećim listama, kojima smo se suprostavili. Mi ćemo u Nišu biti pod brojem dva i borimo se da i u opštinama izađemo pod istim brojem na izbore. Planiramo pozitivnu kampanju u Nišu. Građanima je dosta loših vesti. Naš cilj je da predstavimo plan kako ćemo da promenimo naš grad i na tome će biti naš akcenat”, dodao je on.

Stanković naglašava da su u koaliciji ,,Biramo Niš” ljudi koji su svojim aktivizmom zaslužili da budu na toj listi, kao i organizacije koje su želele da se nađu na listi koja ima šansu za pobedu i dodaje da su okupili ugledne ljude koji doprinose da ta lista bude najkompletnija i sastavljena od onih koji istinski žele da se bore da promene svoj grad.

,,U Nišu 30 odsto grada nema kanalizaciju, a neki delovi nemaju čak ni vodu. Borba će biti svakog dana i na svakom koraku i pre i posle 2. juna. Borimo se sve vreme integritetom, znanjem i energijom. U naredne tri nedelje obići ćemo sve delove grada i sva sela i pokazati da smo tu za sve Nišlije. Mnogo je važno da se izađe na izbore i svako ko želi promene ne sme 2. juna da ostane kući”, kazao je on.

Kada je u pitanju Zakon o jedinstvenom biračkom spisku koji je juče izmenjen, on kaže da je u pitanju važan korak i jedan od uslova koje je opozicija imala i dodaje da, iako su ispunjena sva tri uslova koja su tražili, da to ne znači da će na ovim izborima uslovi biti idealni.

,,Građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište neće moći da glasaju na mestu novog prebivališta na izborima 2. juna. Birački spisak će morati da se revidira, odnosno svi oni će biti izbrisani”, rekao je on i dodao da ima poverenja u ljude koji će biti u komisiji koja će se baviti biračkim spiskom.

Prema njegovim rečima, važno je bilo da se izbori održe u istom danu, jer vlast neće moći da manipuliše kako je planirala, a kada je u pitanju komunikacija između opozicije ona je na visokom nivou i njeni članovi su spremni da pruže podršku jedni drugima.

,,Kada imate jasne ciljeve onda je sam dan izbora, kao i kampanja rutina. Rezultat koji ostvarimo 2. juna trajaće naredne četiri godine. Niš je prvi grad koji je promenio lokalnu vlast 1996. godine. I dalje vlada atmosfera da promene sa juga počinju. Pored dobrog rezultata koje je SPN osvojila u Nišu na prethodnim izborima, niška opozicija je spremna za promene. Pozivam građane da podrže one koji žive u Nišu i stvarno se bore za svoj grad. Sve je moguće. Promene će krenuti iz Niša i proširiće se po celoj Srbiji”, zaključio je on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dete ne vodi porodicu, a hoce da vodi nas grad Nis, on bi samo da sedne u fotelju pa sta bude i misli to je igracka ajde da se malo igram.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com