Politika

Stanković: Nova obećanja gradonačelnika u predizbornoj kampanji

Miodrag Stanković, odbornik i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Niša.

Otvoreno pismo Miodraga Stankovića prenosimo u celosti:

Poštovani gradonačelniče, primećujem Vašu “ozbiljnu brigu i želju” da u predizbornoj godini pomognete osiromašenom narodu, jer kako drugačije da shvatimo Vašu najavu da ćete omogućiti građanima da svoje neplaćene račune plaćaju u narednih 10 godina i da će biti otpisane kamate.

Da li to znači da od “zlatnog doba” u Srbiji nema ništa? Kako to da premijerka izjavljuje da smo sve bogatiji, a Vi priznajete da jedna trećina građana Niša nema novca da plati račune za komunalne usluge? Ko ovde ne govori istinu? Hoćete li ponovo sto puta reći nepravda? Da li znate da je 36.000 porodica u Nišu na ivicu siromaštva došlo upravo u poslednjih 7 godina otkad je SNS na vlasti? Da li shvatate da je vaša stranka najodgovornija za takvu katastrofalnu situaciju? Da li znate da ćete otpisivanjem kamata i odlaganjem plaćanja računa, ionako osiromašena i ugrožena javna preduzeća, dovesti u još težu situaciju? Da li ste svesni da ćete ugroziti ceo sistem lokalne samouprave?

A šta ćete sa redovnim platišama? Da li i oni treba da prestanu da plaćaju redovno račune ili ćete da ih nekako nagradite? Evo, npr. možete im organizovati prevoz otkrivenim autobusom, pa da im na Trgu kralja Milana pokažete da zahvaljujući njima trošite 520 miliona dinara za “zlatne ploče” kojima popločavate trg i bivši park, ili ćete im obezbediti “besplatne karte” za koncert “najpoznatijeg poštara Željka Samardžića”?

Znaju građani Niša dobro da to neće biti “besplatne karte”, već će ih papreno košati! Zbog vaše vlasti, iduće godine će još više biti siromašnih u Nišu, pa hoćete li i njima odložiti plaćanje računa i otpisati kamate?

Iskoristiću priliku da Vam čestitam Novu godinu sa željom da se vlast SNS promeni u 2020. godini, kako bi građani mogli normalno da žive u našem gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com