Virus Korona

Stamenković: Kršenje epidemioloških mera veće u kladionicama u odnosu na ugostiteljske objekte

Dr Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja i rukovodilac Radne grupe prisustvao je sastanku Radne grupe za suzbijanje širenja virusa Kovid 19, u Svečanoj sali Univerziteta Niš. Tema sastanka je analiza rezultata postupanja u skaldu sa odlukama Kriznog štaba, ali i usklađivanje rada sa novom Uredbom i dopunom o merama za suzbijanje Kovida 19.

Ispred Radne grupe sastanku pored dr Gorana Stamenkovića, prisustvovala je Jelena Mićić, sekretar radne grupe ispred Jedinice za podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Danijela Lončar, koordinator rada načelnika upravnih okruga u Radnoj grupi.

Stamenković ističe da će na sastanku biti reči o samom vezivanju i umrežavanju Komunalne i Sanitarne inspekcije sa drugim Republičkim inspekcijama na još operativniji način.

 

 

“Bacićemo akcenat na kontrolu svih mera, posebno kovid setifikata u ovom periodu.  U narednim danima nas očekuje izmena i još nekoliko novih obaveza određenih poslodavaca vezano za posedovanje kovid sertifikata. Osim toga, kroz analizu videćemo i gde su određene slabosti određenih gradova i opština koje su u obavezi da sporovode pojačane mere. Kroz organizaciju i njihovu operativnost sagledaćemo sugestije, ali i moguće primedbe.  Broj nadzora se povećao za 40%, ali broj izrečenih mera se povećao za  300%”, objašnjava Stamenković.

Prema njegovim rečima, Radna grupa nije zadovoljna kaznenom politikom i preduzimanjem mera od strane određenih ovlašćenih insprekcija u nekim lokalnim sredinama.

“Zatrezićemo maksimalnu operativnost i efikasnost, ali i pojačanje profesionalne odgovornosti  svakog inspektora koji je angažovan na terenu”, kaže pomoćnik ministra zdravlja i rukovodilac Radne grupe.

Stamenković napominje da je u samom početku bilo sporadično kršenje mera u ugostiteljskim objektima, sada je to kršenje mera veće u kladionicama i objektima igara na sreću.

“Ugostitelji su postali disciplinovaniji zbog obaveze da svi zaposleni budu vakcinisani, na taj način daju jedan doprinos i ozbiljnost, odnosno prihvatanje svega onoga što se zove život u aktuelnom epidemiolšokm trenutku”.

Dodaje da ocekuje da tržni centri nastave da se pridržavaju dosadašnjih mera, kako kaže, bar prema podacima sa terena i slika.

Napominje da su veliki gradovi pored Beograda, Kragujevca, Novog Sada poneli veliku ozbiljnost u nadzorima, a posebno izdvaja Niš kao centar Nišavskog okruga i primer Jugoistične Srbije i dodaje da u Vojvodini svakako prednjači Sombor.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com