Politika

Srpskoj naprednoj stranci pristupila Jedinstvena Srbija iz celog niškog kraja

Velika većina članova i funkcionera Okružnog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu prešla je danas u Srpsku naprednu stranku.

Dosadašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke Nikola Ilić potvrdio je na konferenciji za medije da na području Nišavskog okruga više nema Jedinstvene Srbije.

Prema njegovim rečima, najveća motivacija za članove i funkcionere Jedinstvene Srbije da se priključe SNS-u je “politika našeg predsednika Aleksandra Vučića koja donosi rezultate i na medjunarodnom i na domaćem planu”.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na jedan uspešan, hrabar i mudar način vodi politiku i donosi rezultate i na domaćem i na medjunarodnom planu. Vraćanje medjunarodnog ugleda je za svaku pohvalu. Na domaćem planu to je politika novih auto-puteva, bolnica i fabrika, a mi Nišlije smo najverniji svedoci sveta toga. Priključujemo se jer ne želimo više na posredan način da podržavamo politiku Srpske napredne stranke, već želimo da se uključimo i da na najdirektniji način damo naš skroman doprinos”, izjavio je Ilić.

Na pitanje novinara da li prelaskom u redove naprednjaka Jedinstvena Srbija nije izneverila birače, Ilić je rekao da tih birača u Nišu ” i nije bilo tako mnogo”.

Član predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Perišić je podsetio da su Jedinstvena Srbija i Srpska napredna stranka na poslednjim izborima u Nišu bile na istoj izbornoj listi, a potom je JS sa Ruskom strankom formirala odborničku grupu sa pet odbornika.

“Prelazak članova i funkcionera Jedinstvene Srbije u Srpsku naprednu stranku zaista je potez lokalne politike i nema nikakve veze sa onim što se dešava u republici”, istakao je Perišić.

On je rekao da nema nikakvog prekomponovanja vlasti i da ostaju na snazi svi sporazumi koje ta stranka ima sa Jedinstvenom Srbijom.

“Za nas na lokalu ovo će značiti da ćemo sa jednim većim kvalitetom, većom i moćnijom većinom unutar SNS-a moći da tražimo i da dolazimo do boljih rešenja. Članovi i funkcioneri Jedinstvene Srbije, nisu pošli za funkcijama, oni su funkcije već imali a neke će i izgubiti, i to je dokaz njihove iskrenosti i želje da da u okviru nove stranke daju svoj doprinos da pre svega gradjanima Niša i regiona bude bolje”, izjavio je Perišić.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a nakon pristupanja Jedinstvene Srbije Srpskoj naprednoj stranci odbornička grupa naprednjaka imaće 26 odbornika. Vladajuću većinu u Nišu čine još i socijalisti i radikali.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com