DruštvoEkonomija

Srpski tag važi i u Severnoj Makedoniji

Na naplatnim rampama kroz dve zemlje brže i jeftinije za 6 odsto

Jeftinija putarina kroz Makedoniju za naše sunarodnike koji imaju ENP uređaj krenuo je danas, isti tag uređaj važi za putovanja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju, saznaje “Blic Biznis”. Vozači pritom dobijaju dva benefita – naplatnu rampu prolaziće brže, ali i jeftinije

Kako su potvrdili Blicu u JP “Putevi Srbije”, sistem zajedničke elektronske naplate uspešno je prošao sve testove, spreman je za korišćenje i startuje sutra. To praktično znači da svi koji svojim autom putuju na more u Grčku mogu da koriste brzu traku kroz Severnu Makedniju, odnosno da sa srpskim tagom za naplatu putarine, kroz susednu državu prolaze skoro bez zaustavljanja.

Putarina je na ovaj način i jeftinija šest odsto u odnosu na regularno plaćanje s obzirom na to da je putarina skoro poskupela za 14 odsto, a za vozače koji koriste tag uređaj 8 odsto.

“Sada će biti mnogo brže i kroz Makedoniju i kroz Srbiju, ali i jeftinije. Tag uređaj je moguće kupiti na mnogim mestima, i na pumpama, i u Pošti. Košta 2.022 dinara”, rekao Blicu Zoran Drobnjak, v.d. JP Puteva Srbije.

Naplatna rampa u Severnoj Makedoniji; Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. TAGom možete da plaćata putarine na naplatnim rampama od naše granice prema Grčkoj (Evzoni), ali ako to isto probate na delu auto puta (auto put Majka Terezija) od Skopja prema Ohridu gde ima tri naplatne rampe bićete razočarani. Tamo nema očitavača pa se plaća kešom ili karticom.
    Inače nije ni jeftinije jer vam Banke naplaćuju troškove konvertovaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com