DruštvoEkonomija

Novi avioni Er Srbije leteće i iz Niša ka Ljubljani i Atini

Er Srbija objavila je danas da će dva nova turbo-propelerska aviona, tipa ATR 72-600, koje će srpska nacionalna avio-kompanija koristiti na regionalnim letovima, stići u Beograd tokom maja i juna. Ovi avioni koristiće se i na redovnoj liniji iz Niša za Ljubljanu i sezonskoj do Atine.

Er Srbija iznajmljivanjem novih aviona tog tipa nastavlja podmladjivanje regionalne flote, koje je započeto u januaru, a biće finalizovano do kraja godine.

Novi avioni, sa oznakama YU-ALW i YU-ALX, srpskog nacionalnog avio-prevoznika proizvedeni su 2017. godine i noviji su od ostalih letelica u ATR floti, a obe letelice imaju 70 sedišta.

Precizirano je da je avion sa oznakom YU-ALW dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj i očekuje se da će stići u Beograd početkom maja.

“Avion tipa ATR 72-600, YU-ALY, koji je trenutno najmladji član naše flote, pokazao se kao odličan izbor za letove na našim linijama u okviru regiona. Uvereni smo da će dolazak još dva aviona tog tipa dodatno doprineti našoj operativnoj efikasnosti i još boljem iskustvu putovanja za naše putnike”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Er Srbija će avionima tipa ATR 72-600 obavljati regionalne letove na redovnim linijama iz Beograda za Banjaluku, Bari, Beč, Bukurešt, Bolonju, Ljubljanu, Podgoricu, Prag, Salcburg, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Solun, Tivat, Tiranu, Trst i Zagreb, kao i na sezonskim linijama do Dubrovnika, Pule, Splita, Rijeke i Zadra.

Letovi novim avionima će biti realizovani i na redovnoj liniji iz Kraljeva za Istanbul i sezonskim do Tivta i Soluna, kao i na redovnoj liniji iz Niša za Ljubljanu i sezonskoj do Atine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Gluposti. Nisu treba let do SOLUNA a ne do Atine, i let do (recimo) Beca na redovnoj osnovi (a ne do Ljubljane).

      1. Moguće- ako neko vozi iznad dozvoljenog limita i želi da pogine. A,
        Dodaj na ta tvoja 4 sata i čekanje na granicama od po 2+ sata u toku sezone.
        Tako da, radije bih avionom za dva sata nego kolima za 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com